Ν. Φιλαδέλφεια: Tην Παρασκευή 11/8 ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων
EUROKINISSI ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Φιλαδέλφεια: Tην Παρασκευή 11/8 ξεκινούν οι απολογίες των 105 συλληφθέντων

SHARE THIS

Σοβαρά κι αμείλικτα είναι τα ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών φασιστών χούλιγκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική διαδικασία για τους 105 συλληφθέντες της αιματηρής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία από πρόθεση και επτά πλημμελήματα. Οι απολογίες τους, κατά ομάδες, θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12:00 και θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου.

Τα αμείλικτα ερωτήματα

Την ίδια ώρα, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν από τις ελληνικές Αρχές, καθώς έγγραφα επιβεβαιώνουν ότι η Αστυνομία γνώριζε από πριν για την είσοδό τους στην Ελλάδα, ενώ στην έκθεση του Τμήματος Αθλητικής Βίας γινόταν ειδική αναφορά στο επικίνδυνο προφίλ τους.

Τα έγγραφα ενημέρωναν, ακόμη, για τον τρόπο δράσης τους, τους πιθανούς στόχους στην Ελλάδα, καθώς και για τα σημεία όπου θα διέμεναν στην Αθήνα.

Το Τμήμα Αθλητικής Βίας είχε πληροφορίες και από τις κροατικές αρχές ότι:

  • Αναμένονται περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί
  • Θα μετακινηθούν με βαν και οχήματα μέσω Μαυροβουνίου και Αλβανίας (σε με προσπάθεια να μην τραβήξουν την προσοχή των αρχών)

Όπως αναφέρεται από το Εθνικό Γραφείο Ποδοσφαίρου της Κροατίας, 150 – 200 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό είχαν πρόθεση να προσέλθουν στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι την αδελφοποίησή τους με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με σκοπό να αποπειραθούν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό.

Οι ελληνικές Αρχές επιβεβαίωσαν, βάσει δικών τους πληροφοριών, ότι «ικανός αριθμός» οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό σχεδίαζε να μεταβεί στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς θα έμεναν σε RBnBs και άλλοι θα φιλοξενούνταν στις σπίτια οπαδών του Παναθηναϊκού και στα γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115.

Γιατί οι αστυνομικοί ενώ γνώριζαν για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς οι οποίοι διέσχισαν 6 νομούς της χώρας ανενόχλητοι, δεν έστειλαν τουλάχιστον έξω από την ΟΠΑΠ Αρένα δυνάμεις των ΜΑΤ ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο έστω την τελευταία στιγμή;

Exit mobile version