Ν. Κεραμέως:  «Καινοτόμο» το νέο σύστημα πανελλαδικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: «Καινοτόμο» το νέο σύστημα πανελλαδικών

SHARE THIS

«Η μεταρρύθμιση αυτή προσφέρει οφέλη και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Βγαίνουν κερδισμένα τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους. Γιατί δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια και οι σπουδές τους έχουν αντίκρισμα. Δεν έχουμε πλέον τα φαινόμενα να εισάγεται κανείς με 1,2,3» δήλωσε στην ΕΡΤ-1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Να πω πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και σε όλους όσοι εισάγονται στις σχολές επιλογής τους. Επίσης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, εκπαιδευτικούς, στελέχη. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Εμείς επιμείναμε. Κάναμε εξετάσεις για το καλό των παιδιών μας. Οι εξετάσεις, αντικειμενικά, διεξήχθησαν πολύ καλά, με μεγάλες καινοτομίες. Τα παιδιά μας έλαβαν τα αποτελέσματά τους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό, με σεβασμό απέναντι στον υποψήφιο και την αγωνία», προσέθεσε.

Μιλώντας για τους μαθητές που δεν πέρασαν κάπου, δήλωσε:«Περίπου 14.000 περισσότεροι υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι δεν περνάνε πουθενά. Υπάρχει για αυτούς η επιλογή των Δημόσιων ΙΕΚ. Θα υπάρξουν άλλες 20.000 θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει και η εναλλακτική να προετοιμαστούν εκ νέου για να δώσουν του χρόνου Πανελλαδικές» ανέφερε.

Για τις αδικίες που προήλθαν από τις ΕΒΕ του σχεδίου, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι «για πρώτη φορά πέρυσι προβλέφθηκε η διδασκαλία όλων των ειδικών μαθημάτων. Αυτό θα επεκταθεί και τη φετινή χρονιά», ενώ προσέθεσε ότι «πράγματι είχαμε κάποιες περιπτώσεις που φοιτητές δεν πέρασαν στην πρώτη προτίμησή τους. Έχει σημασία τι βαθμό παίρνεις στο ειδικό μάθημα, έχει ειδική βαρύτητα και για αυτόν τον λόγο υπάρχει ΕΒΕ και στα ειδικά μαθήματα».

 

Exit mobile version