Να μην ξεχαστεί! Δίνουν το όνομα της Ε. Τοπαλούδη σε δρόμο στο Διδυμότειχο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να μην ξεχαστεί! Δίνουν το όνομα της Ε. Τοπαλούδη σε δρόμο στο Διδυμότειχο

SHARE THIS

Τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη από το Διδυμότειχο, κατά την διάρκεια παραμονής της στη Ρόδο ως φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μεσογειακών Σπουδών το  Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου αποφάσισε να δοθεί το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη σε δρόμο της περιοχής.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας συνομίλησε με τον πατέρα της Γιάννη Τοπαλουδη ο οποίος μίλησε για  τις εκδηλώσεις που δρομολογούνται να πραγματοποιηθούν στην μνήμη της, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου μια ημέρα πριν την 25η του ίδιου μήνα, όπου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης ,την οποία φιλοτέχνησε ντόπιος καλλιτέχνης, που θα τοποθετηθεί σε χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης. Την πλακέτα θα κοσμούν απόσπασμα από τα λόγια της Εισαγγελέως, Αριστοτελίας Δόγκα, στο Πρωτόδικο και στίχοι από το τραγούδι «Μαύρο Τριαντάφυλλο», που γράφτηκε για την Ελένη σε στίχους και μουσική, Κώστα Γερμανού, με την συμμετοχή Ελένης Δήμου.

«Αυτοί που αντιδρούν είναι μόνο οι ευαίσθητοι άνθρωποι εκτός των κυβερνώντων σχολιάζει ο κ. Τοπαλούδης και προσθέτει: «αν θέλαμε να είμαστε ευνομούμενη πολιτεία θα  πρέπει πρώτο να έχουμε αυστηρότερες ποινές αν είναι δυνατόν τα 25 χρόνια να μην έχουν εκπτώσεις και δεύτερο να γίνουμε καλύτεροι γονείς».

Οι δηλώσεις του κ. Τοπαλούδη:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ , ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Exit mobile version