Νάξος: Επιχειρηματίες μαζεύουν νύχτα τις ομπρελο-ξαπλώστρες υπό τον φόβο προστίμων
KATHIMERINI.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νάξος: Επιχειρηματίες μαζεύουν νύχτα τις ομπρελο-ξαπλώστρες υπό τον φόβο προστίμων

SHARE THIS

Επιχειρηματίες στη Νάξο τρέχουν να καλύψουν τις παρανομίες τους αποσύροντας μέσα στη νύχτα από τις παραλίες τις ομπρελο-ξαπλώστρες.

Αποδίδει ο συλλογικός αγώνας για ελεύθερες παραλίες, με τους επιχειρηματίες να μαζεύουν μέσα στη νύχτα τα παράνομα ομπρελοκαθίσματα με τα οποία είχαν καλύψει τον αιγιαλό, στερώντας την πρόσβαση στην παραλία από κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.

Έπειτα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των πολιτών σε πολλές περιοχές της χώρας για ελεύθερες παραλίες που προκάλεσαν τόσο την παρέμβαση της Δικαιοσύνης όσο και της Κυβέρνησης, οι επιχειρηματίες τρέχουν τώρα να καλύψουν τις παρανομίες τους,

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, επιχειρηματίες στη Νάξο τρέχουν να καλύψουν τις παρανομίες τους αποσύροντας μέσα στη νύχτα από τις παραλίες ομπρελο-ξαπλώστρες.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, περίοικοι αντιλήφθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης φορτηγά, τα οποία δεν είχαν πινακίδες, να μαζεύουν ξαπλώστρες από τις παραλιακές επιχειρήσεις.

Το ίδιο συνεχίζεται και σήμερα τόσο στην Πλάκα, όσο και σε άλλες μεγάλες παραλίες της Νάξου, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «η ξαφνική “εθελοντική” απόσυρση των επίπλων παραλίας από τα beach bar και τις ταβέρνες στις παραλίες» είναι πιθανό να συνδέεται με τον «φόβο (ή την πληροφορία) επικείμενου ελέγχου».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, μέχρι χθες οι επιχειρηματίες δήλωναν ότι είναι πλήρως νόμιμοι, αν και είχε προηγηθεί η πρόθεση του κινήματος επαναοικιοποίησης των παραλιών στο νησί, να παραδώσουν φάκελο στη δικαιοσύνη σχετικά με σχετικές παρανομίες σε παραλίες της Νάξου.

Exit mobile version