Νέα Αγχίαλος: «Δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών»
EUROKINISSI ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Αγχίαλος: «Δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών»

SHARE THIS

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο που μίλησε στην Καθημερινή, «δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών»

Για «αιφνιδιασμό» της Πυροσβεστικής και αμέλεια των Ενόπλων Δυνάμεων που συνετέλεσαν στην είσοδο του πύρινου μετώπου στην αποθήκη των πυρομαχικών στην Νέα Αγχίαλο, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που επικαλείται «αρμόδιο αξιωματούχο».

Όπως περιγράφεται, αποκαλυπτικό του αιφνιδιασμού ήταν το γεγονός ότι όταν νωρίς το απόγευμα (5.30 μ.μ.) η πυρκαγιά κατάφερε να φτάσει σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στον χώρο των αποθηκών βρίσκονταν υδροφόρες της Πυροσβεστικής και οχήματα από την πυρασφάλεια της Π.Α., όμως, εκτιμήθηκε ότι δεν μπορούσαν να ανακόψουν τις φλόγες και εγκατέλειψαν την εγκατάσταση.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρμόδιο αξιωματούχο, «δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών». Από τη φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν προκλήθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις πυρομαχικών. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που προκάλεσε ζημιές σε τζαμαρίες σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Exit mobile version