Νέα Αγχίαλος: Eκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών – Πολίτες φεύγουν δια θαλάσσης
EUROKINISSI TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Αγχίαλος: Eκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών – Πολίτες φεύγουν δια θαλάσσης

SHARE THIS

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους στην Νέα Αγχίαλο καθώς ακούγονται συνεχώς εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. «Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ το χειρότερο σενάριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην περιοχή, όπου εκρήγνυνται βλήματα της ελληνικής αεροπορίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περιοχή Καράμπα, όπου βρίσκονται οι αποθήκες πυρομαχικών, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης. Στην περιοχή επικρατεί κατάσταση συναγερμού και χτυπάνε ακόμα και οι καμπάνες από τις εκκλησίες.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές ότι έχουν σπάσει τζάμια από το ωστικό κύμα.

Στην περιοχή επικρατεί πανικός, ενώ τις εκρήξεις είδαν οι εθελοντές που από θαλάσσης κατευθύνονται στην Κριθαριά για να παραλάβουν πολίτες. Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν και 4 ασθενοφόρα βρίσκονται στην Αγχίαλο, ενώ αρκετοί κάτοικοι απομακρύνονται από την περιοχή με τα πλεούμενά τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο Αλέξανδος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιέγραψε τρομακτικές εικόνες με πολλούς κατοίκους να έχουν παραμείνει στην περιοχή παρά την εντολή εκκένωσης προσπαθώντας να σώσουν ζώα και περιουσίες ενώ όπως είπε, το ωστικό κύμα από τις συνεχείς και τεράστιας έντασης εκρήξεις, σήκωσε στον αέρα κατοίκους και μετακίνησε μέχρι και πυροσβεστικά οχήματα.

 

Exit mobile version