Νέα εμπόδια στην εκπαίδευση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη λίγο πριν πάρει πτυχίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα εμπόδια στην εκπαίδευση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη λίγο πριν πάρει πτυχίο

SHARE THIS

Σύμφωνα με την καταγγελία του Βασίλη Δημάκη, του στερείται εκ νέου η εκπαίδευση, που είναι θεμέλιος λίθος του σωφρονισμού και της επανένταξης.

Κι ενώ ο Μένιους Φουρθιώτης θα απολαμβάνει δορυφορική τηλεόραση στο κελί του στον Κορυδαλλό και θα συμμετέχει σε εκπομπές, ο φοιτητής κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση μέσα από τις φυλακές, με απεργίες πείνας και δίψας, καταγγέλλει σήμερα ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα εμπόδια στην εκπαίδευσή του λίγο πριν πάρει το πτυχίο του.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του, για ένα κινητό το οποίο όμως «βρέθηκε στο μυαλό της εισαγγελέως και μόνο» του απαγορεύτηκε να πάει στον χώρο που παρακολουθεί τα μαθήματά του εντός των φυλακών για έξι ολόκληρους μήνες, με εντολή της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη, Κι αυτό, διότι θεωρείται  πειθαρχικά τιμωρημένος.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η διακοπή της εκπαίδευσή του είναι παράνομη καθώς σύμφωνα με το Αρθ. 35 παρ. 9 του Νόμου 2776/1999 του Σωφρονιστικού Κώδικα, «Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν αναστέλλεται σε περίπτωση μεταγωγής ή επιβολής πειθαρχικής ποινής, όταν τούτο είναι δυνατό. Αν επιβληθεί πειθαρχικός περιορισμός κατά τη διάρκεια των σπουδών του συγκεκριμένου κρατουμένου, η έκτιση του μέτρου μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών ή αργιών».

Όπως σημειώνει, αυτό σημαίνει ότι δεν θα δώσει τα πέντε μαθήματα που του απομένουν για το πτυχίο του και εάν δεν του επιτραπεί ούτε αύριο η πρόσβαση στον χώρο του σχολείου, «δεν του μένει τίποτα άλλο παρά να επιστρατεύσει οτιδήποτε μπορεί να προστατεύσει τα κεκτημένα εκπαιδευτικά του δικαιώματα…».

«Είναι δυνατόν να στερεί από τον κρατούμενο την εκπαίδευση που είναι θεμέλιος λίθος του σωφρονισμού και της επανένταξης;»

Αναλυτικά η καταγγελία του:

Τη Δευτέρα έλαβα ποινή 100 πόντων για ένα κινητό που βρέθηκε στο μυαλό της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη και μονο …
Την Τρίτη , κατέβηκα στο σχολείο για να μπω στο e-class να κατεβάσω σημειώσεις και να πληκτρολογήσω τις τρεις εργασίες που έχω να εκπονησω , από τα πέντε μαθήματα του τελευταίου εξαμήνου , πριν το πτυχίο !
Την ώρα που αποχωρούσα από το σχολείο , έρχονται δύο μπάτσοι συνοδοί της εισαγγελέως Μπαρτζακλη και μου λένε “στην άκρη στην άκρη” , επιτακτικά και γρήγορα , για να περάσει η πριγκίπισσα του σκότους , μετά βλέπω οτι ακολουθουσε η εν λόγω εισαγγελέας και η διευθύντρια Μαρία Στέφη ! Η οποία με yolo στυλ μου χτυπάει το χέρι και μου λέει , “τι κάνεις , πως είσαι , καιρό έχω να σε δω , ομόρφυνες ομόρφυνες , όσο πας και ομορφαίνεις” , να σαι καλά της λέω και έφυγαν προς το χώρο του σχολείου και εγώ αποχώρησα προς την πτερυγα μου !
Βεβαια , θα έπρεπε να της πω ότι με κρατάνε φράπα και στην τσιτα οι τελευταίες ποινές που ακούω άδικα για να με έχουν σε καθεστώς ομηρίας , στην εισαγγελέα το οφείλω , αλλά δεν μου κόψε εκείνη την ώρα …
Σήμερα λοιπόν , την ώρα που κατέβαινα να πάω στο θυρωρείο να υπογράψω δύο χαρτιά σχετικά με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση των χρυσοχοϊδη Νικολάου ,τα οποία είχε φέρει ο δικηγόρος μου , είπα στον τοποθέτη υπάλληλο ότι αμέσως μετά θα κατευθυνθώ προς το σχολείο !

Ο οποιος μου λέει ότι “δεν γίνεται να πας στο σχολείο , απαγορεύεται , εντολή της εισαγγελέως Μπαρτζάκλη (!)
Διότι είσαι πειθαρχικά τιμωρημένος και δεν γίνεται να ξανακατέβω για έξι μήνες στο σχολείο (!)
Άρα , με λίγα λόγια , η εισαγγελέας Μπαρτζάκλη προβαίνει σε παράνομη διακοπή της εκπαίδευσής μου , πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δώσω τα πέντε μαθήματα , δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στους υπολογιστές και ότι δεν θα πάρω πτυχίο !
Ενα πράγμα έχω να πω , η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι τουλάχιστον εμμονική και ταλαιπωρείται από ακατανόητα συμπλέγματα !

Σήμερα βέβαια ανακάλυψα ότι είναι και νομικώς αναλφάβητη αγνοώντας τον νόμο που λέει , ότι ακόμη και σε περίπτωση πειθαρχικής τιμωρίας δεν αναστελλεται η εκπαίδευση των κρατουμένων και η πειθαρχική ποινή εκτίεται κατά την περίοδο των διακοπών και των αργιών !
Ευτυχώς ο νομοθέτης προέβλεψε να τοποθετήσει στη θέση τους άτομα σαν την εισαγγελέα Μπαρτζάκλη που ταλαιπωρούνται από εμμονικά συμπλέγματα !

Αρθ. 35 παρ. 9
“Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν αναστέλλεται σε περίπτωση μεταγωγής ή επιβολής πειθαρχικής ποινής, όταν τούτο είναι δυνατό. Αν επιβληθεί πειθαρχικός περιορισμός κατά τη διάρκεια των σπουδών του συγκεκριμένου κρατουμένου, η έκτιση του μέτρου μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών ή αργιών.”
Ειναι δυνατόν να στερεί από τον κρατούμενο την εκπαίδευση που είναι θεμέλιος λίθος του σωφρονισμού και της επανένταξης (?)
Και γιατί στο προηγούμενο πειθαρχικό που εξέτια δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και έδωσα τα μαθήματα του εξαμήνου κανονικά και είχα πρόσβαση στους υπολογιστές και τα λοιπά και τα λοιπά ?
Θέλουμε μία εισαγγελέα επόπτρια η οποία να εποπτεύει το κατάστημα και όχι να είναι εμμονική και εκδικητική με τους κρατούμενους οπως η εν λόγω …
Ας τη μαζέψει κάποιος παιδιά , αλήθεια , κάποιος ανώτερος της ίσως να την επαναφέρει στην τάξη και να της επιβάλλει να μάθει το νόμο !
Άρα δηλαδή , εγώ πρέπει να μπω σε διαδικασία απεργιών για να διεκδικήσω το δικαίωμα μου στη μόρφωση για ακόμη μία φορά ?
Είμαστε με τα καλά μας ?

Ζήτησα να μου δοθεί γραπτώς αυτή η απαγόρευση και επιφυλάσσομαι κατά παντός νομίμου δικαιώματός μου από δω και έπειτα !
Εγώ αύριο θα επιχειρήσω να κατέβω πάλι στο σχολείο , εάν δεν μου το επιτρέψουν , δεν μου μένει τιποτα άλλο παρά να επιστρατευσω οτιδήποτε μπορεί να προστατεύσει τα κεκτημενα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα …
Μετά και το σημερινό , είναι ηλίου φαεινότερον ότι η βασίλισσα δεν είναι απλώς γυμνή είναι ξεβράκωτη !
Εντάξει , πλέον μιλάμε για ακραία φασιστοειδή σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως πολλάκις έχω αναφέρει !
Και τους ευχαριστώ για την επιβεβαίωση !
Venceremos …

Exit mobile version