Νέα φωτιά στα Βίλια Αττικής- Στην περιοχή Κάζα – Πολύ κοντά σε σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα φωτιά στα Βίλια Αττικής- Στην περιοχή Κάζα – Πολύ κοντά σε σπίτια

SHARE THIS

Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή Κάζα, κοντά στα Βίλια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές από την Τροχαία.

Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η κατεύθυνση της οποίας είναι προς τα Βίλια. Σύμφωνα με το OPEN, η φωτιά κινείται πολύ κοντά σε σπίτια και οικισμούς.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και εδώ και λίγα λεπτά έχουν καταφτάσει στο σημείο επίγειες δυνάμεις. Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι και πριν το νέο πύρινο μέτωπο στην Κάζα, η πυρκαγιά στα Βίλια καίει ακόμα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα (!) δάση και δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής και από τις δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, προκύπτει ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων είναι ακόμα επικίνδυνη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο μετά από οκτώ ημέρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα σβήσει.

Exit mobile version