Νέα μέτρα από 3/1: Διασκέδαση μέχρι τα μεσάνυχτα – Επεκτείνεται η χρήση διπλής μάσκας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα από 3/1: Διασκέδαση μέχρι τα μεσάνυχτα – Επεκτείνεται η χρήση διπλής μάσκας

SHARE THIS

Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3/1/2022 ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης καθώς η κυβέρνηση τρέχει στο και πέντε να προχωρήσει σε έξτρα περιορισμούς, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταξύ άλλων τα κέντρα διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας επεκτείνεται και στους εργαζόμενους στην εστίαση, ο κλάδος που φαίνεται ότι πάλι θα… πληρώσει το μάρμαρο.

Τη νέα δέσμη μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως τα δεδομένα «μας οδήγησαν στην απόφαση να ισχύουν τα μέτρα από τις 3-1-2022», ενώ μέσα σε άλλα υποστήριξε πως το ΕΣΥ δεν δέχεται πίεση, παρά τους 629 διασωληνωμένους συμπολίτες μας, που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πιο αναλυτικά, από τις 3/1 του 2022, καφετέριες και μπαρ κατεβάζουν νωρίτερα ρολά και συγκεκριμένα από τις 00:00 το βράδυ. Ταυτόχρονα, απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες, ενώ σε κάθε τραπέζι επιτρέπονται έως έξι άτομα.

Ακόμη, περιορισμοί μπαίνουν σε ισχύ και για τα γήπεδα, καθώς θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και η πληρότητα θα είναι στα 1.000 άτομα.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε εστίαση και νοσοκομεία θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας -τύπου FFP2 ή KN95-, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως η τηλεργασία όπου γίνεται.

Από τις 3-16 Ιανουαρίου 2022 θα ισχύουν:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας , ή εναλλακτική διπλή μάσκα. Να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας τόσο σε σούπερ μάρκετ και μέτρα μαζικής μεταφοράς, αλλά να γίνεται το ίδιο και στη διασκέδαση.

Διασκέδαση και εστίαση μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια έως έξι άτομα.

Οποιαδήποτε παρατήρηση από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, θα κοπεί και η μουσική.

Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.

Θα υπάρξει τηλεργασία, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Exit mobile version