Νέα προαναγγελία για “έκρηξη” κρουσμάτων από τον Αρκουμανέα – Κοντά στα 3.000 σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προαναγγελία για “έκρηξη” κρουσμάτων από τον Αρκουμανέα – Κοντά στα 3.000 σήμερα

SHARE THIS

"Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες" εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Προαναγγελία για νέα έκρηξη κρουσμάτων έκανε (και) σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος τόνισε πως η παραλλαγή μεταδίδεται με τρομακτικό τρόπο, κάτι που καθιστά – όπως επεσήμανε- επιτακτικό τον εμβολιασμό.

“Εχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

“Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ να διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους. Σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, που είναι πολύ σημαντικό, συνεχίζουμε με ένα πολύ καλό ρυθμό με πάνω από 75.000 εμβολιασμούς την ημέρα είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση. Υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει” κατέλήξε.

Exit mobile version