Νέα Σμύρνη: Η Αστυνομία οργίασε – Νέα βίντεο με ωμή αστυνομική βία και απειλές εναντίον πολιτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Η Αστυνομία οργίασε – Νέα βίντεο με ωμή αστυνομική βία και απειλές εναντίον πολιτών

SHARE THIS

Βίντεο που αποδεικνύει την εκδικητική δράση των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη, έχουν κατακλύσει τα social media

Ολοένα και αυξάνονται τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το χθεσινό εκδικητικό πογκρόμ της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από την μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας που έγινε το απόγευμα στην περιοχή.

Κατά τις 7 το απόγευμα, ομάδα ατόμων συγκρούστηκε με τις δυνάμεις της αστυνομίας και για περίπου μια ώρα επικράτησε μεγάλη ένταση με μολότοφ, πέτρες, χημικά, δακρυγόνα και νερό από τον Αίαντα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ομάδας “ΔΡΑΣΗ” ενώ όπως μαρτυρούν τα βίντεο αρκετοί είναι και οι πολίτες που χθες τραυματίστηκαν από το τυφλό κι εκδικητικό μένος των αστυνομικών.

Νέα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν το ξέσπασμα και τη τυφλή βία των αστυνομικών εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ. Από τα βίντεο προκύπτει ότι ο σκοπός δεν ήταν η επιβολή της τάξης, αλλά η εκδίκηση.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς, μέλη της ομάδας Δράση, που βρίσκονται σε επαφή με το κέντρο επιχειρήσεων, να αναφέρουν τα εξής: «Πάμε να τους γα***ουμε. Τελειώσανε. Να τους σκοτώσουμε».

Στο παρακάτω βίντεο, που συνδυάζει δύο διαφορετικές λήψεις του βίαιου περιστατικού, φαίνεται ένας αστυνομικός να σπρώχνει με πολύ μεγάλη δύναμη μία νεαρή κοπέλα που διαμαρτύρεται.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει αστυνομικό να χτυπάει με τη μηχανή του πολίτη που τους φωνάζει να «αφήσουν την κοπέλα», να τον ρίχνει στο έδαφος και μετά έξαλλος ο αστυνομικός να ουρλιάζει «πιάστονε» σε συνάδελφό του.

Σε ένα άλλο βίντεο, αστυνομικός χαστουκίζει μία κοπέλα επειδή διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές, ενώ τη βρίζει χυδαία.

Παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό καρέ από βίντεο κατοίκου της περιοχής, στο οποίο αστυνομικός φέρεται να έχει υψωμένο το όπλο του επιδεικτικά σε μια προσπάθεια (;) εκφοβισμού των πολιτών.

Άλλο βίντεο  απεικονίζει ομάδα αστυνομικών να εισβάλει σε μαγαζί στη Καλλιθέα εκφοβίζοντας με βία και χτυπήματα τους πολίτες.

Αντίστοιχα, κυκλοφορούν βίντεο από βίαιες προσαγωγές πολιτών που δεν φαίνεται να φέρνουν αντίσταση στις αρχές αλλά και επιθέσεις σε δημοσιογράφους!

Ακόμη, άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ προχώρησε στη ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης ακόμη και εναντίον άλλης διμοιρίας της αστυνομίας.

 

Exit mobile version