Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων που προσπαθούσε να ζεσταθεί με μαγκάλι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ελλάδα της «ανάπτυξης» νεκρό ζευγάρι ηλικιωμένων που προσπαθούσε να ζεσταθεί με μαγκάλι

SHARE THIS

Οι χαμηλές συντάξεις, η ενεργειακή φτώχεια κοκ έχουν οδηγήσει ανθρώπους σε τραγικό θάνατο στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ξυλόσομπες ή άλλους αυτοσχέδιους τρόπους.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήδη μετράμε αρκετά θύματα αναξιοπρεπούς θέρμανσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι οι δύο ηλικιωμένοι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αναθυμιάσεων, από το μαγκάλι που είχαν για να ζεσταθούν.

Ο 95χρονος άντρας και η 92χρονη σύζυγός του είχαν να δώσουν σημεία ζωής κάποιες ημέρες και βρέθηκαν νεκροί το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή αίτια θα διαπιστωθούν από την νεκροψία – νεκροτομή.

Το πρωί ένας 37χρονος κάηκε ζωντανός μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά του στο Ίλιον, όταν η ηλεκτρική κουβέρτα που χρησιμοποιούσε για να ζεσταθεί παρουσίασε βραχυκύκλωμα.

«Το σπίτι είχε θέρμανση αλλά τώρα τελευταία έκαναν μαστορέματα και είχε κλείσει. Λεφτά για σόμπα δεν είχε και κάποιος του είχε δώσει την κουβέρτα», δήλωσε συγγενής του θύματος.

Ακόμα κι εν έτει 2021 που η επιστήμη και η τεχνολογία καλπάζουν, πληθαίνουν τέτοια φαινόμενα, με ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ξυλόσομπες ή άλλους αυτοσχέδιους τρόπους, καθώς η ενεργειακή φτώχεια και η ακρίβεια «σπάνε κόκαλα».

Exit mobile version