Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν
ΑΡ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν

SHARE THIS

Μετά τον φονικό σεισμό του Σαββάτου, στο Αφγανιστάν που κόστισε την ζωή σε πάνω από 2.ο00 ανθρώπους, ο Εγκέλαδος «ξαναχτύπησε» την ίδια περιοχή με σεισμική δόνηση 6,3 ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικών και σεισμολογικών ερευνών (USGS).

Σχετικά με τον σεισμό του Σαββάτουο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Διαχείρισης Καταστροφών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, μουλάς Ζανάν Σαγιέκ ανέφερε σε συνέντευξη πως  «είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τον ακριβή αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Υπάρχουν περίπου 4.500 νεκροί και τραυματίες συνολικά, όμως οι αριθμοί αλλάζουν συνέχεια».

Ο συντονιστής της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη χώρα, Γιαχία Καλίλαχ, διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο νέος σεισμός, σε σχετικά μικρό βάθος, καταγράφτηκε περί τις 05:10 (τοπική ώρα· στις 03:40 ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σχεδόν 30 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ, κατά τα δεδομένα του USGS.

Το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ) ανέφερε επίσης ότι κατέγραψε σεισμό 6,3 βαθμών στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Exit mobile version