Νοσοκομείο Βόλου: Πλημμύρισε η πτέρυγα για χημειοθεραπείες!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Βόλου: Πλημμύρισε η πτέρυγα για χημειοθεραπείες!

SHARE THIS

«Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες»

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο νοσοκομείο Βόλου, από την κακοκαιρία Daniel που συνεχίζει το καταστροφικό έργο της.

Το νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς πέφτουν σοβάδες και έχει πλημμυρίσει μέχρι και ο χώρος που φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες, σύμφωνα με καταγγελία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός, αναφέρει στην ΕΡΤ πως «δεν έχουμε ενημέρωση που μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν οι χημειοθεραπείες είναι κάτι που διακόπτεται ή που αναβάλλεται ή αν γίνονται ενώ συνεχίζει να πέφτει το νερό, ο Κ. Μηνδρινός απαντησε πως «δεν μπορεί ο συνάδελφος να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του…διακόπτεται χωρίς την ευθύνη τη δίκη μας, των εργαζομένων.

Δεν μπορούν να δουλέψουν, δεν μπορούν να γίνουν τώρα χημειοθεραπείες. Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά… Φφανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

 

Με εφεδρικό μηχάνημα οι χημειοθεραπείες το επόμενο 24ωρο

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι 18 προγραμματισμένες θεραπείες αναβλήθηκαν για το επόμενο 24ωρο και θα γίνουν με εφεδρικό μηχάνημα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρησε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένες θεραπείες (18), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης)».

Exit mobile version