Novartis: Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι – Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος & Τουλουπάκη
AHN YOUNG-JOON AP
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Novartis: Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι – Στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος & Τουλουπάκη

SHARE THIS

Αθώοι όλοι οι δημοσιογράφοι που κλήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου προς απολογία προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ύστερα από μακρά διάσκεψη, αποφάσισε χθες να καθίσουν στο εδώλιο μόνον αυτά τα δύο πρόσωπα.

Εκτός ποινικού κάδρου βρίσκονται πλέον τόσο οι επίκουροι εισαγγελείς της πρώην Εισαγγελίας Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όσο και οι εκδότες και δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Ιω. Φιλιππάκης, Γιάννα Παπαδάκου, και Αλέξανδρος Τάρκας, που κλήθηκαν με την ιδιότητα του κατηγορουμένου προς απολογία προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Τέλος, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ως προς το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, απαλλάσσοντας όλους του εμπλεκόμενους από κάθε ποινική ευθύνη.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται ομόφωνα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίστοιχα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Exit mobile version