Ντοκιμαντέρ για τις φωτιές στην Εύβοια: Οι μαρτυρίες αναδεικνύουν την κρατική αδιαφορία
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντοκιμαντέρ για τις φωτιές στην Εύβοια: Οι μαρτυρίες αναδεικνύουν την κρατική αδιαφορία

SHARE THIS

Οι φλόγες στη Βόρεια Εύβοια, όχι μόνο κατέστρεψαν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά προκάλεσαν τεράστια πληγή στην καθημερινότητα των κατοίκων, που στο όνομα των άκριτων και δίχως πλάνο εκκενώσεων είδαν τους κόπους μιας ζωής να θυσιάζονται αμαχητί.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ” των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου είναι αποκαλυπτικό. «Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους, ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση», περιγράφουν οι συντελεστές.

Η κρατική αδιαφορία για τις περιουσίες που χάθηκαν, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη και επιβεβαίωση του ρητού του πρωθυπουργού:«Με ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία».

«Εκεί είναι η φωτιά μην κάθεσαι εδώ» λέω στον πυροσβέστη και μου απαντά «γιατί να πάω αυτά θεωρούνται καμένα;» περιγράφει ένας από τους κατοίκους του νησιού.

«Τον ακούμε να μιλάει στον ασύρματο και να λέει δεν με αφήνουν οι πολίτες να φύγω. Και του λέει πες τους ότι δεν έχεις νερό. Εμείς είχαμε ανοιχτή την πόρτα και ακούγαμε».

Exit mobile version