Μετά τη γυναικοκτονία επιχειρείται η ηθική δολοφονία της Νεκταρίας με τα ΜΜΕ χορηγούς!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετά τη γυναικοκτονία επιχειρείται η ηθική δολοφονία της Νεκταρίας με τα ΜΜΕ χορηγούς!

SHARE THIS

Το χέρι δεν το οπλίζει ούτε η «ζήλεια», ούτε η «απεριόριστη αγάπη». Το χέρι το οπλίζει η πατριαρχία και ο γυναικοκτόνος τραβά τη σκανδάλη.

Ακόμη μία γυναικοκτονία προστέθηκε χθες στη μακρά θλιβερή λίστα του έτους. Η Νεκταρία, μία γυναίκα, μητέρα, εργαζόμενη, έφυγε από τα χέρια του πρώην συντρόφου της. Κι όμως, για ορισμένους δεν αρκεί η αποτρόπαιη και αήθης πράξη του γυναικοκτόνου. Αντίθετα, βλέπουμε μια ηθική δολοφονία της προσωπικότητας και της μνήμης της μετά θάνατον.

Ορισμένα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν σύντομα μετά τη στυγερή γυναικοκτονία με τίτλους που προσφέρουν εύκολες απαντήσεις και δικαιολογίες, μεταθέτοντας την ευθύνη στο θύμα.

Με την πατριαρχία και το μισογυνισμό να διακατέχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, είδαμε τίτλους και «πληροφορίες», που θα μπορούσε να πει κανείς, μας γυρνάνε χρόνια πίσω και τα βήματα που έχουμε κάνει προς την αναγνώριση -επιτέλους- του όρου γυναικοκτονία φαίνεται πως θολώνουν και πάλι. Το «έγκλημα πάθους», «τον τύφλωσε η ζήλεια», η «οικογενειακή τραγωδία», δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Το χέρι δεν το οπλίζει ούτε η «ζήλεια», ούτε η «απεριόριστη αγάπη». Το χέρι το οπλίζει η πατριαρχία και ο γυναικοκτόνος τραβά τη σκανδάλη. Ώρα να τελειώνουμε επιτέλους με την πατριαρχία.

Exit mobile version