Ντροπιαστική δήλωση δικηγόρου για τη 12χρονη: «Είχε επιλέξει μία στάση ζωής για να επιβιώσει»
OPENTV SCREENSHOT
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπιαστική δήλωση δικηγόρου για τη 12χρονη: «Είχε επιλέξει μία στάση ζωής για να επιβιώσει»

SHARE THIS

«Προκύπτει δυστυχώς ότι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει... Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί ο τρόπος που θέλησε να σχολιάσει την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης κι εκμετάλλευσης στον Κολωνό με θύμα το 12χρονο κορίτσι, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή.

Μιλώντας στο OPEN, η δικηγόρος Βάσω Πανταζή που εκπροσωπεί κατηγορούμενους, δήλωσε ότι η 12χρονη είχε επιλέξει τη συγκεκριμένη… στάση ζωής για να επιβιώσει.

Παράλληλα μάλιστα, ένιωσε την ανάγκη να τονίσει ότι οι εντολείς της δεν χτύπησαν το ανήλικο κορίτσι, αλλά του έδωσαν χρήματα.

Πιο αναλυτικά η Βάσω Πανταζή ανέφερε: «Μην βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση ή τη συναίνεση. Συναίνεση το ανήλικο δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο αλλά υπάρχει αδίκημα. Ένα πλάσμα δεν έχει την ωριμότητα. Τι σημαίνει π.χ ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν, δεν απείλησαν, δεν χρησιμοποίησαν βία αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει δυστυχώς ότι αυτό το κορίτσι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει. Κρατώ αυτό και σταματώ εδώ.

Είναι τραγωδία για όλους μας. Δεν θα κατηγορηθεί κανένα παιδάκι τώρα… Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».

Το επίμαχο απόσπασμα βρίσκεται από το 05:15 μέχρι το 06:31

Exit mobile version