Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα: Σταμάτησαν την παρακράτηση επιδόματος καρκινοπαθούς
PATRISNEWS.COM
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα: Σταμάτησαν την παρακράτηση επιδόματος καρκινοπαθούς

SHARE THIS

Ακόμη μία περίπτωση που η δυναμική κινητοποίηση του κόσμου έφερε αποτέλεσμα, αφού σταμάτησε την απαράδεκτη παρακράτηση επιδόματος καρκινοπαθούς.

Αποτέλεσμα έφερε η δυναμική κινητοποίηση σε ΔΟΥ και Τράπεζα Πειραιώς για την απαράδεκτη κι απάνθρωπη παρακράτηση επιδόματος νοσηλείας ενός καρκινοπαθούς συνταξιούχου από τον Πύργο.

Εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, με μαχητική κινητοποίησή τους στην εφορία και την Τράπεζα Πειραιώς, απαίτησαν να σταματήσει η απάνθρωπη κατάσχεση επιδόματος νοσηλείας που λαμβάνει κάθε δύο μήνες (!) καρκινοπαθής συνταξιούχος από τον Πύργο, καταφέρνοντας να αποτρέψουν τη συνέχιση του απαράδεκτου μέτρου και να επιστραφούν όσα χρήματα παρακρατήθηκαν!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το 902.gr, για οφειλή 1.800 ευρώ, η τράπεζα, μετά από εντολή της εφορίας, κατάσχεσε τα 400 από τα ψίχουλα των 460 ευρώ που εισέπραττε ο συγκεκριμένος ασθενής, παρά και το γεγονός ότι το επίδομα χαρακτηρίζεται ως «ακατάσχετο», «αφορολόγητο» και ότι «δεν συμψηφίζεται» με καμιά οφειλή!

Την ιστορία του κ. Θοδωρή Κατσιμίγα έφερε πριν από μια εβδομάδα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πατρίς», καθώς ο συνταξιούχος έψαχνε το δίκιο του για την κατάσχεση του επιδόματος νοσηλείας.

«Τράπεζες, κράτος, κυβέρνηση αρπάζουν τα επιδόματα των καρκινοπαθών, – Ντροπή και αίσχος», κατήγγειλαν τα σωματεία, τονίζοντας ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα την οποία νομοθέτησαν όλες οι έως και σήμερα κυβερνήσεις, με τον λαό να πληρώνει το «μάρμαρο», ακόμα και με τέτοιου είδους απαράδεκτα μέτρα.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στους διευθυντές της εφορίας και της τράπεζας είχαν αποτέλεσμα να δοθούν διαβεβαιώσεις από την πλευρά και των δύο ότι θα σταματήσει η παρακράτηση του επιδόματος και θα επιστραφούν όσα χρήματα κρατήθηκαν στον δικαιούχο, από τον Μάρτη και μετά που μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία.

«Ο οργανωμένος αγώνας και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, έφεραν άλλο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Απέτρεψαν την κατάσχεση του επιδόματος σε έναν καρκινοπαθή συνάνθρωπό μας. Αποδείχθηκε, στην πράξη, ότι μόνο ο οργανωμένος λαϊκός αγώνας μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά τους σχέδια, μόνο ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σώσει το λαό», τόνισε ο Αλέκος Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος των σωματείων, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας, μετά την κινητοποίηση σε εφορία και τράπεζα.

Παράλληλα, τα σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό, να μην αφήνουν στο «πάμε και όπου βγει» τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, αντιθέτως με οργάνωση και αγώνα, να τα αντιμετωπίζουν να τα καταγγέλλουν, βγαίνοντας μπροστά, μαζί με τα συνδικάτα που πρωτοστατούν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Exit mobile version