Εργάτες COSCO: Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργάτες COSCO: Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα

SHARE THIS

Η Cosco αναγκάστηκε να καταθέσει πρόταση για συλλογική σύμβαση εργασίας  

Ενώ οι ελλείψεις και οι τραγικές συνθήκες εργασίας δημιουργούν ατυχήματα διαρκώς, με την τραγική λίστα των εργατικών ατυχημάτων να μεγαλώνει στις προβλήτες της COSCO, καθώς ακόμη ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε εχθές, ο δίκαιος αγώνας των εργατών φαίνεται να πιέζει την εργοδοσία.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας των εργατών με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά τους φαίνεται πως φέρνει αποτέλεσμα μετά από πολλούς μήνες. Η Cosco, όπως έγινε γνωστό από την ΕΝΕΔΠ τελικά αναγκάστηκε να καταθέσει πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι έσπασε η αδιαλλαξία, με τον αγώνα να φέρνει αποτέλεσμα, και σημειώνουν ότι θα εξετάσει αναλυτικά τις προτάσεις της εργοδοσίας για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στη γενική συνέλευση της Τρίτης.

Ακόμη, όπως τονίζεται, μετά από πολύμηνο αποφασιστικό αγώνα, με την δύναμη της οργάνωσης και της τεράστιας αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΕΝΕΔΕΠ ανάγκασαν την εργοδοσία να φέρει επιτέλους πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ:

«Συνάδελφοι, έσπασε η αδιαλλαξία! Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα!

Μετά από πολύμηνο αποφασιστικό αγώνα, με την δύναμη της οργάνωσης και της τεράστιας αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΕΝΕΔΕΠ ανάγκασαν την εργοδοσία να φέρει επιτέλους πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ΔΣ του Σωματείου μας θα εξετάσει αναλυτικά μαζί με τους νομικούς και φοροτεχνικούς συμβούλους του τις προτάσεις της εργοδοσίας, ώστε να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με απόλυτη ανάλυση, εξειδίκευση και εγκυρότητα γύρω από κάθε σημείο της πρότασης της εργοδοσίας, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από την ΓΣ των μελών μας- η οποία ορίζεται για την Τρίτη 10 Μαΐου στο λιμάνι από 13:00 ως 20:00.

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι με τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας έχουμε καταφέρει από το 2014 μέχρι σήμερα να πετύχουμε σημαντικές μικρές και μεγάλες νίκες!

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κατάκτηση στο λιμάνι οφείλεται στην διεκδικητική, αγωνιστική και συνεπή στάση μας με μπροστάρη το Σωματείο μας ΕΝΕΔΕΠ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς την ΕΝΕΔΕΠ και τους αγώνες μας, το λιμάνι θα ήταν ακόμα το κάτεργο του 2010…

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε πρόταση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ήταν και είναι συνέπεια των δικών μας διεκδικήσεων και αγώνων.

Δίνουμε όλοι το παρόν στην ΓΣ της Τρίτης 10 Μαΐου για να αποφασίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας».

Exit mobile version