Ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ από Μόσχα δείχνει την διοίκηση για το φιάσκο
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο «ανταποκριτής» της ΕΡΤ από Μόσχα δείχνει την διοίκηση για το φιάσκο

SHARE THIS

Είχε κάνει σαφές στην διοίκηση της ΕΡΤ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του και ίσως να μην καταφέρει να πάει τελικά στη Μόσχα.

Για κωμικοτραγικές καταστάσεις στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, κάνει λόγο το e-tetradio σε ρεπορτάζ του, για το μέγα φιάσκο με τις δήθεν ανταποκρίσεις της ΕΡΤ από Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetradio, αρχικά ο ανταποκριτής Αχιλλέας Πατσούκας υποστήριξε στην κατάθεσή του στο Πειθαρχικό, ότι είχε κάνει σαφές στην διοίκηση της ΕΡΤ ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του και ίσως να μην καταφέρει να πάει τελικά στη Μόσχα.

Η υποδιευθύντρια ειδήσεων της ΕΡΤ, Μαρία Σταυροπούλου, εμφανίστηκε σαν να μην γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους αρχισυντάκτες, που παράκουσαν εντολές που είχαν πάρει. Στην εύλογη απορία του Πειθαρχικού πώς είναι δυνατόν η υποδιευθύντρια να μη γνώριζε, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Μπαλάκι ευθυνών

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, που δεν παραβρέθηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ασχολείται με τα δημοσιογραφικά και ως υπεύθυνο έδειξε τον Φώτη Καφαράκη, τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πατσούκας αποκάλυψε στο Πειθαρχικό πως τον Ιανουάριο είχε υποβάλει προφορική παραίτηση στον Κωνσταντίνο Ζούλα, κάτι που εκθέτει τον πρόεδρο της ΕΡΤ, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε μέσω του δικηγόρου του, ότι δεν ασχολείται με τα δημοσιογραφικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε γνωστό, πως ο ανταποκριτής την περίοδο του πολέμου, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια καταγγέλλοντας μάλιστα και τις εργασιακές συνθήκες στο ραδιομέγαρο, που παρά το γεγονός ότι ήταν ασθενής κατά παράβαση των εργασιακών του δικαιωμάτων, αναγκαζόταν να βγει στον αέρα.

Exit mobile version