Ο Μπακογιάννης ζητά να μπει «λουκέτο» στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπακογιάννης ζητά να μπει «λουκέτο» στη δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα!

SHARE THIS

Ο Δήμος Αθηναίων δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του χώρου, στον οποίο φιλοξενείται η δομή.

«Ο Ελαιώνας έχει κλείσει τον κύκλο του» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Παράλληλα, ζήτησε τη διακοπή της λειτουργίας της δομής φιλοξενίας, αιτούντων άσυλο στον Ελαιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της διοίκησης του Δήμου, ο δήμαρχος Αθηναίων δικαιολόγησε την απόφαση που οδήγησε τη διοίκηση Καμίνη (το 2015) να αποδεχθεί το αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. για τη δημιουργία μιας τόσο εκτεταμένης προσφυγικής δομής υποστήριξε όμως ότι πλέον δεν υφίστανται.

Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πως ο Δήμος Αθηναίων δεν προτίθεται να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του χώρου, στον οποίο φιλοξενείται η δομή – σύμβαση η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου (31/12).

Πηγές του Δήμου Αθηναίων αναφέρουν ακόμη πως «εξαντλήθηκαν και τα περιθώρια ως προς τη διερεύνηση -από κοινού- με το αρμόδιο υπουργείο, της δυνατότητας μετατροπής της δομής σε ενταξιακή».

Exit mobile version