Ο Δ. Ινδαρές «απασφάλισε» κατά της Κυβέρνησης – «Έστησαν μία σκευωρία» (Video)
SCREENSHOT / YOUTUBE
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δ. Ινδαρές «απασφάλισε» κατά της Κυβέρνησης – «Έστησαν μία σκευωρία» (Video)

SHARE THIS

Για τον πόλεμο λάσπης που δέχθηκε από κυβερνητικά στελέχη μίλησε σήμερα ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές μετά την αθώωσή του.

Καταπέλτης ήταν για την Κυβέρνηση και τους υπουργούς της σήμερα με όσα είπε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές που τον Δεκέμβριο του 2019 δέχθηκε επίθεση με την οικογένειά του από αστυνομικούς μέσα και έξω από το σπίτι τους, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για παρακείμενη κατάληψη.

Σήμερα, μία μέρα μετά την δικαίωση της οικογένειάς του, ο Δημήτρης Ινδαρές μιλώντας στο OPEN απασφάλισε εναντίον της ΕΛΑΣ, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης που έριχναν τότε λάσπη, υποστηρίζοντας στα κανάλια ανυπόστατα σενάρια που βόλευαν το κυβερνητικό αφήγημα.

«Ήμασταν στο έλεος κάθε πικραμένου»

«Ήμασταν τρία χρόνια σε μία μεγάλη αγωνία με πάρα πολλά προβλήματα πρακτικά και κοινωνικά, στο έλεος κάθε πικραμένου είτε πολιτικού είτε δημοσιολογούντα είτε ανώνυμων που γράφανε για τα παιδιά μου, για εμένα και τη γυναίκα μου απίστευτες βρωμιές».

«Να σας θυμίσω και εκείνες τις μέρες, είναι τραυματικό για αυτό το λέω, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής είπαν σε πανελλήνια μετάδοση και επώνυμα πράγματα που αποδεικνύονται πλέον ανυπόστατα. Φαινόταν ότι ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας», τονίζει ο σκηνοθέτης.

«Βία και σεξιστικά παραληρήματα» των ρόμποκομπ αστυνομικών

«Από την πρώτη στιγμή και απόλυτα συνειδητά, από τη στιγμή που είμαστε δαρμένοι και δεμένοι στην ταράτσα μας, ένας γείτονας είχε την ενστικτώδη ετοιμότητα να πατήσει το κουμπί και να γράψει τα λόγια που ένας Έλληνας πολίτης εξέφραζε απόλυτα δομημένα και συγκροτημένα για να υπερασπιστεί τα παιδιά του που υφίσταντο τρομερούς προπηλακισμούς και βία -δεν λέω για τον εαυτό μου τον ίδιο, τη γυναίκα του που έχει βρεθεί στόχος ενός σεξιστικού παραληρήματος από ανθρώπους χωρίς πρόσωπο, από ρόμποκοπ απόλυτα κουκουλωμένους και το μόνο που έβγαινε από το στόμα τους και τις κινήσεις τους ήταν βία και σεξιστικά παραληρήματα σε όλους μας», περιγράφει έπειτα ο ίδιος για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου το 2019.

«Προσπάθησα πρώτον να υπερασπιστώ τις αξίες που πιστεύουμε, δεύτερον να τους συνεφέρω -αν μπορεί κανείς να συνεφέρει τέσσερις μανιασμένους αστυνομικούς που δεν μπορείς να καταλάβεις τι τροφοδοτούσε αυτό το μένος- και τρίτον να κινητοποιήσω τη γειτονιά να εμφανιστεί επιτέλους ένας εκπρόσωπος του νόμου, γιατί αυτοί οι αστυνομικοί δεν ήταν, να βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», επισημαίνει στη συνέχεια.

«Οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει»

Από την πρώτη στιγμή αυτό το πράγμα είχε τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ενός πολίτη με μία πλευρά του κράτους που λειτουργούσε πέρα κάθε ορίου, «εντελώς παράλογα», αναφέρει επίσης ο κ. Ινδαρές.

«Θα ήθελα στη σκοτεινή πλευρά του κράτους να προσθέσω ένα ακόμα στοιχείο: οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει να κάνουνε, δεν θέλω να το σχολιάσω. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια αποστολή, προφανώς ξέφυγαν, το αναγνωρίζει και το δικαστήριο.

Το πρόβλημα με τη σκοτεινή πλευρά έχει να κάνει με τη συνέχεια. Δεν είναι μια ιστορία μόνο αυθαιρεσίας αστυνομικής, είναι μια ιστορία που στη συνέχεια πολλοί θεσμοί κινητοποιούνται και στήνουν μια σκευωρία που για έναν πολίτη είναι ένα πράγμα απόλυτα εφιαλτικό. Αλλά δεν διστάζουν να βάζουν κι άλλο, να προσθέτουν κι άλλη λάσπη οι ίδιοι, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», περιέγραψε έπειτα ο Δημήτρης Ινδαρές.

«Υπουργοί βγαίνουν επωνύμως, εκείνη τη ζόρικη ώρα για εμάς, και λένε όσα είπαν κορυφαίοι υπουργοί της χώρας μας και της κυβέρνησης, είναι ένα πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ η κακή αστυνομία», συμπλήρωσε στο τέλος.

Τι δήλωνε ο Άδωνις Γεωργιάδης δημόσια 

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι μακράν η πιο μαλακή αστυνομία της Δύσης. Δεν έχει η Αστυνομία μέσα, διαδικασίες, ΕΔΕ, δεν έχουμε δικαστικούς ελέγχους; Γιατί πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε μία υπερευαισθησία και φοβία ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα αστυνομική βία; Δεν το καταλαβαίνω».

Μάλιστα είχε διαβάσει στον αέρα της εκπομπής και tweet που είχε πρώτα re-tweetάρει και τον… εξέφραζε:


«Αυτό που στην Ελλάδα μένουν τα παιδιά σε κατάληψη κολλητά απο το σπίτι τους και βγαίνει η μάνα στα κανάλια να καθαρίσει για πάρτη τους, ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία.. τουλάχιστον έλεγχε η μανούλα αν είχαν πάρει την ζακετούλα της και ήταν στα ζεστά;

Οι κύριοι αυτοί που φωνάζανε οι γονείς για την δήθεν κατάληψη στο σπίτι τους είχαν τους γιους τους στην κατάληψη, είχανε κάνει δηλαδή το ένα σπίτι ιδιοκτησία και το άλλο σπίτι ιδιοκτησία δια της καταλήψεως. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά» δήλωνε μεταξύ άλλων τότε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αφού βρήκα την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομία, αυτοί που μπήκαν μέσα ήταν αλληλέγγυοι, δεν έχει σημασία», είχε απαντήσει χαρακτηριστικά σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όλα αυτά που υποστηρίζει έχουν αποδειχθεί.

Τι είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος

Όμως επίθεση είχε εξαπολύσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία του σκηνοθέτη, όπου είναι ξεκάθαρα τα σημάδια κακοποίησης από την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του.

«Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στην μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!», σχολιάζει στην ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, επικροτώντας ουσιαστικά το απαράδεκτο κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής εναντίον του Δημήτρη Ινδαρέ.

Exit mobile version