Ο επικίνδυνος θρησκευτικός σκοταδισμός της κ. Γιαμαρέλλου
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Ο επικίνδυνος θρησκευτικός σκοταδισμός της κ. Γιαμαρέλλου

SHARE THIS

Ότι “δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης” αλλά η “έννοια του μυστηρίου η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη” δήλωσε σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου για το επικείμενο άνοιγμα των εκκλησιών και την επιδημία του κορονοϊού, καλώντας ουσιαστικά τους πιστούς να κοινωνήσουν.

Παρόλο που θα πίστευε κανείς ότι η δήλωση αυτή δεν ανήκει σε επιστήμονα αλλά σε κάποιον ιερέα ή θρησκόληπτο, η λοιμωξιολόγος κα Γιαμαρέλλου, κατάφερε να μας εκπλήξει! Για ακόμη μία φορά, επανέλαβε με προκλητικό τρόπο τους σκοταδιστικούς ισχυρισμούς της για τη Θεία Κοινωνία, παρόλο που οι επιστήμονες συνάδελφοί της έχουν διαφωνήσει σε κάθε τόνο μαζί της, καταθέτοντας επιστημονικά ευρήματα για το αντίθετο.

Η κα Γιαμαρέλλου ήταν κατηγορηματική ότι ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της μετάληψης.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε:

“Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο. Επομένως, δεν υπάρχει κίνδυνος για κορoνοϊό όπως για κανένα άλλο μικρόβιο.”

Η τοποθέτηση της κα Γιαμαρέλλου

Πυρά από την ΟΕΝΓΕ

Απάντηση στους αβάσιμους ισχυρισμούς της και την αντιεπιστημονική της θέση, έδωσε με επιστημονική τοποθέτησή της, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τονίζοντας ότι δεν έχει να κάνει με το εάν πιστεύει ή όχι κάποιος στον θεό.

Κινδυνεύει η υγεία των ανθρώπων. Γιατρός και τσαρλατάνος δεν γίνεται. Οι δηλώσεις Γιαμαρέλλου είναι επικίνδυνες για την υγεία και οι φορείς των γιατρών που κάνουν πως δεν ακούν είναι συνένοχοι.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ):

«Όπως έχει ήδη τονιστεί η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων.  Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης. Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στη μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό» [Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ηγεσία του Υπουργείου, του αρμόδιου κρατικού οργανισμού και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, οφείλουν να τοποθετηθούν ρητά στο εν λόγω ζήτημα και να μην αφήνουν εκτεθειμένους τους πολίτες σε αντιεπιστημονικές συμβουλές, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Άλλωστε, από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, υπήρξε εξαρχής η επικοινωνία. Γι’ αυτό και φρόντισε να προβάλλονται μηνύματα για την προστασία των πολιτών στην πλειοψηφία των Μέσων. Τώρα αντίστοιχα, πρέπει να διαχωρίσει δημόσια τη θέση της από τέτοιες αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις.

Exit mobile version