Ο γιατρός Ηλίας Σιώρας συνταξιοδοτήθηκε αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει αμισθί ως εθελοντής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο γιατρός Ηλίας Σιώρας συνταξιοδοτήθηκε αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει αμισθί ως εθελοντής

SHARE THIS

Ο Ηλίας Σιώρας παρότι συνταξιοδοτήθηκε, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ΑΜΙΣΘΟΣ εθελοντής στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού.

Ο γιατρός Ηλίας Σιώρας συνιστά παράδειγμα μαχητικότητας και κοινωνικής προσφοράς.  Δίπλα στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και τον κόσμο που τον έχει ανάγκη, ο Ηλίας Σιώρας παρότι συνταξιοδοτήθηκε, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ΑΜΙΣΘΟΣ εθελοντής στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού.

Για τον Ηλία Σιώρα, τον καρδιολόγο, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκίνησε ως αγροτικός γιατρός στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, γιατρός στη στρατιωτική του θητεία, ειδικευόμνος και συμβασιούχος στο 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ -που έκλεισε ο Άδ. Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας- στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο και τελικά στον Ευαγγελισμό. Συνολικά υπηρέτησε το δημόσιο σύστημα υγείας επί 44 χρόνια, εκ των οποίων τα 35 στον Ευαγγελισμό, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε, πριν έξι μήνες, ως διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής.

Είναι ο γιατρός που άλλαζε με την ίδια ευκολία το στηθοσκόπιο με τη ντουντούκα. Το στηθοσκόπιο για τη ζωή των αρρώστων απ’ το Λεωνίδιο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Και η ντουντούκα για τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η θέση του στην πρώτη γραμμή των αγώνων στο «ιερό πεζοδρόμιο», εκτιμήθηκε απ’ όλο τον υγειονομικό κόσμο και το λαό της Αττικής. Για πάνω από 15 χρόνια ήταν πρόεδρος του σωματείου στον Ευαγγελισμό (ΣΕΝΕ) -περιλαμβάνει εργαζόμενους και γιατρούς. Εκλεγόταν «χωρίς αντίπαλο», και με ποσοστά 60-80%, εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευαγγελισμού από το 2006. Για τριάντα χρόνια ήταν εκλεγμένος μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Στην τελευταία θητεία στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ήταν Γενικός Γραμματέας. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019 εκλέχτηκε Σύμβουλος στην Αττική με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Η αφοσίωσή του στην επιστήμη και, κυρίως, η καθημερινή μάχη στο προσκεφάλι του αρρώστου, αλλά και στους διαδρόμους των ράντζων, ήταν τα ακαταμάχητα όπλα του Ηλία Σιώρα στην αντιπαράθεση με την εξουσία και ιδιαίτερα τους υπουργούς Υγείας, στους οποίους πάντα επεσήμαινε τις ανάγκες του ΕΣΥ.

Τώρα, ο κ. Σιώρας προχωρά σε μία σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους που τον χρειάζονται. Όπως διαβάζουμε, ο Ηλίας Σιώρας παρότι συνταξιοδοτήθηκε, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ΑΜΙΣΘΟΣ εθελοντής στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού.

Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε, που από το μετερίζι τους, κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Με την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο. τον άρρωστο και όποιον έχει την ανάγκη του, μπαίνουν μπροστά.

Γιατί άνθρωποι σαν τον κ. Σιώρα αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο λαός θα σώσει το λαό!

Με πληροφορίες από: Ατέχνως

Exit mobile version