Ο Ιερώνυμος ανακοινώνει την συμφωνία με Μητσοτάκη για το Πάσχα – Αγνοείται η Επιτροπή!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιερώνυμος ανακοινώνει την συμφωνία με Μητσοτάκη για το Πάσχα – Αγνοείται η Επιτροπή!

SHARE THIS

Όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέληξε σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί

Αν αντί για δημοκρατία είχαμε θεοκρατία, όλα αυτά που ζούμε θα μπορούσαν να θεωρηθούν φυσιολογικά σχετικά, με την διαρκή υποχώρηση της πολιτείας και της επιστήμης μπροστά στις επιταγές της εκκλησίας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέληξε σε συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα και συγκεκριμένα κατά την περιφορά του Επιταφίου και της Ανάστασης.

Με απλά λόγια, όχι μόνο ανακοίνωσε τα μέτρα, που θεωρητικά θα έπρεπε να ανακοινώσει η επιτροπή, πριν καν αυτή συνεδριάσει, αλλά όπως είναι προφανές δεν χρειάζεται καν να έχει προηγηθεί η εισήγησή της, για να υποχωρήσει το κράτος σε όσα ζητάει η εκκλησία εν μέσω πανδημίας.

«Κάναμε συμψηφισμό (με τον πρωθυπουργό), αλλά με μέτρα με περισσότερη ελευθερία. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε Πάσχα στο χωριό. Επιτάφιο θα κάνουμε γύρω από την εκκλησία» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στην εθνική αντιπροσωπεία.

Τόσο κατά την περιφορά του Επιταφίου, όσο και της Ανάστασης οι πιστοί θα μπορούν να είναι έξω από τις εκκλησίες, ενώ η περιφορά δεν θα γίνει στους δρόμους παρά μόνο γύρω από τους ναούς.

Exit mobile version