Ο κόσμος δεν ξεχνά τον Δημήτρη Μητροπάνο: Χιλιάδες άνθρωποι τιμούν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κόσμος δεν ξεχνά τον Δημήτρη Μητροπάνο: Χιλιάδες άνθρωποι τιμούν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη

SHARE THIS

Έχουν περάσει δέκα καλοκαίρια και άλλοι τόσοι χειμώνες που ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι κοντά μας, ωστόσο συνεχίζει να μας συντροφεύει.

Κατάμεστο είναι το γήπεδο του Πανιωνίου, με χιλιάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να βρίσκονται από νωρίς στον χώρο για να τιμήσουν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη, Δημήτρη Μητροπάνο, που η αυθεντική φωνή του έχει ταυτιστεί με λύπες και χαρές.

Η συναυλία πραγματοποιείται προς τιμήν του σπουδαίου ερμηνευτή με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από όταν σίγησε η μαγική φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ μαζί με την οικογένειά του.

Η συναυλία ξεκίνησε με ένα βίντεο με την εμβληματική ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου στο «Άκου» του Τάκη Μουσαφίρη.

Τις χιλιάδες κόσμου που γέμισαν το γήπεδο του Πανιωνίου καλωσόρισε στο «μουσικό οδοιπορικό» ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Στο φόντο της μελωδίας του τραγουδιού «Καλοκαίρια και χειμώνες», υπενθύμισε ότι έχουν περάσει δέκα καλοκαίρια και άλλοι τόσοι χειμώνες που ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι κοντά μας, ωστόσο συνεχίζει να μας συντροφεύει καθημερινά.

Το ίδιο υπογράμμισε ο Οδυσσέας Ιωάννου, σχολιάζοντας ιδιαίτερα την παρουσία πολλών νέων και παιδιών στη συναυλία, εκτίμησε πως κάποια από αυτά «θα ακούσουν σήμερα για πρώτη φορά ένα τραγούδι του Μητροπάνου που θα τα συνοδεύει για πάντα», σύμφωνα με το 902.gr.

«Ο Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε γνήσιος και ξεχωριστός λαϊκός τραγουδιστής. Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής αντίστασης που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Αναγκάστηκε να βγει πολύ νωρίς στη βιοπάλη αναζητώντας το μεροκάματο. Έχοντας αυτά τα βιώματα τραγούδησε τις αγωνίες, τους αγώνες και τα βάσανα του λαού και κέρδισε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του», ακούγεται στο βίντεο που προβλήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη.


EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI
Exit mobile version