Ο Λύτρας εκθέτει τον Μαγιορκίνη για την επιστημονική «τηλε-κριτική»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Λύτρας εκθέτει τον Μαγιορκίνη για την επιστημονική «τηλε-κριτική»

SHARE THIS

Η αγωνία των απολογητών της κυβερνητικής πολιτικής μετά τη δημοσίευση της μελέτης Λύτρα, που καταγράφει ότι θνητότητα αγγίζει το 97% στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, έχει κορυφωθεί.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέρριψε τα συμπεράσματα της μελέτης -χωρίς φυσικά να αμφισβητεί τα ευρήματα-, δηλώνοντας με απλά λόγια ότι η θνητότητα δεν ήταν υπερβάλλουσα και συνεπώς οι κυβερνητικές επιλογές δεν αποδείχθηκαν μοιραίες.

Ο Θεόδωρος Λύτρας, ο οποίος αποκλείστηκε και από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, απάντησε έμμεσα μέσα από μια ανάρτηση στο Twitter, με την οποία εξηγεί τον ορθό κι επιστημονικό τρόπο για να σχολιαστεί μια έρευνα. Φυσικά, ο Μαγιορκίνης επέμεινε τονίζοντας πως «η κριτική έναντι έρευνας είναι και δικαίωμα και υποχρέωση ενός καθηγητή».

«Ουδέν σχόλιο. Επί της ουσίας (διότι ορισμένα από αυτά που ακούω είναι για γέλια) μόνο αν τεθούν γραπτά σε letter ή άρθρο θα απαντήσω», απάντησε ο Λύτρας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τον πανικό που διακατέχει την κυβέρνηση και τους απολογητές της.

Exit mobile version