«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει»: 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ
EUROKINIISSI ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει»: 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

SHARE THIS

Η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους απευθύνει για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης, που επηρέασε τα εισοδήματα, αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν, η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται. Απεργούμε και διεκδικούμε από την κυβέρνηση μέτρα εδώ και τώρα. Δεν νοείται ανάπτυξη η οποία δεν προϋποθέτει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει μέλλον που δεν διασφαλίζει την ανθρώπινη προοπτική» καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Οι συγκεντρώσεις

● 11.00 Πλατεία Κλαυθμώνος (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΣΥΡΙΖΑ)

● 11.00 Σύνταγμα (ΠΑΜΕ)

● 11.00 Προπύλαια (πρωτοβάθμια σωματεία, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες)

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ: δεν κυκλοφορούν, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Τρόλεϊ: δεν κυκλοφορούν, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Λεωφορεία: κυκλοφορούν 09.00-21.00, στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας

Σιδηρόδρομοι: συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, 20% προσωπικό ασφαλείας

● Πιθανές αλλαγές σε πτήσεις, καθώς απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Χωρίς πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στα λιμάνια της χώρας την Τετάρτη, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας μέρας. Κλειστά θα παραμείνουν όμως και τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), αλλά και η ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco).

Exit mobile version