Ο Μητσοτάκης βλέπει “Πολύ δυναμική η ανάκαμψη μετά την πανδημία”
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μητσοτάκης βλέπει “Πολύ δυναμική η ανάκαμψη μετά την πανδημία”

SHARE THIS

Ο αιθεροβάμων ΠΘ θεωρεί πως «η ανάκαμψη της οικονομίας όταν απομακρυνθεί η βεβαιότητα και ο φόβος του Covid θα είναι πολύ δυναμική».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η κυβέρνηση προέβλεπε 3% μικρότερη ύφεση από την τελική, τώρα μας προετοιμάζει για «βζιιιν» στην ανάπτυξη. Συγκεκριμένα θεωρεί πως «η ανάκαμψη της οικονομίας όταν απομακρυνθεί η βεβαιότητα και ο φόβος του Covid θα είναι πολύ δυναμική».

Βέβαια δεν πάει καιρός, όταν το ΥΠΟΙΚ έβλεπε ύφεση 4,7% το 2020 και rebound με ανάπτυξη 5,1% το 2021 για την ελληνική οικονομία μετά το «χτύπημα» της πανδημίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2020 η ύφεση διαμορφώθηκε στο 8,2% και το δ΄ τρίμηνο στο 7,9% με το ΑΕΠ το 2020 να υποχωρεί στα 168,5 δισ. ευρώ από 183,6 δισ. ευρώ το 2019.

Συνεχίζοντας το σερί των προβλέψεων, ο Κ. μητσοτάκης δήλωσε:σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης: «εκτίμησή μας είναι ότι η ανάκαμψη της οικονομίας όταν απομακρυνθεί η βεβαιότητα και ο φόβος του Covid θα είναι πολύ δυναμική. Και ως προς τον κλάδο της εστίασης εκτιμούμε ότι σχετικά γρήγορα θα επανέλθει ο τζίρος, ενδεχομένως και να ξεπεράσει τα επίπεδα της περασμένης χρονιάς. Διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη του κόσμου προφανώς να βγει έξω, να περάσει καλά, να φάει, να πιει κι ένα ποτό παραπάνω. Αλλά αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο υπό τις συνθήκες ασφάλειας που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί».

Επίσης ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι αυτή η τεράστια ένεση ρευστότητας, την οποία παρείχε το κράτος συνολικά στην πραγματική οικονομία, «οφείλεται και εν πολλοίς και στο γεγονός ότι η χώρα ανέκτησε την αξιοπιστία της και μπόρεσε και κάλυψε τα ταμειακά της διαθέσιμα μέσα από δανεισμό με τα χαμηλότερα επιτόκια που έχει δει ποτέ η χώρα και η Ελληνική Δημοκρατία, συνολικά».

Exit mobile version