Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο σερίφη του Έβρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο σερίφη του Έβρου

SHARE THIS

«Δεν μπορώ παρά να διατυπώσω δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ανάγκη να διατυπώσει την «κατανόηση και την συμπαράστασή του» στους αυτόκλητους «κυνηγούς κεφαλών» στον Έβρο που συνέλαβαν κι αιχμαλώτισαν μετανάστες και ανήρτησαν βίντεο με το οποίο καλούσαν σε πογκρόμ, αισθάνθηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου της Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκη.

Ο διορισμένος από τη Λίνα Μενδώνη ως πρόεδρος του Μουσείο Ηρακλείου, σε ανάρτησή του σπεύδει να δηλώσει ότι δεν είναι μεν υπέρ της αυτοδικίας αλλά όπως γράφει «δεν μπορεί παρά να διατυπώσει δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή του».

Στο σύντομο κείμενό του, ο ίδιος έχει ήδη αποφανθεί ότι οι «λαθρομετανάστες» όπως τους χαρακτηρίζει, «ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Έβρο».

Παράλληλα, με σχόλιό του στην αρχική του ανάρτηση κάνει λόγο για «παραποίηση ενός γεγονότος» και «παραπληροφόρηση που φέρνουν σύγχυση στους πολίτες».

«Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας. Η μόνη νόμιμη βία είναι αυτή, που ασκείται από την Πολιτεία στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Όμως, στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών, οι οποίοι ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Έβρο, από πολίτες, που βλέπουν τις περιουσίες τους να αφανίζονται, δεν μπορώ παρά να διατυπώσω δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Facebook / Joachim Grispolakis

Ενδιαφέρον έχει μάλιστα ότι αν περιηγηθεί κανείς στο προφίλ του Ι. Γρυσπολάκη στο Facebook θα δει και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, υπό την λεζάντα: «Όταν οι διακοπές συνδυάζονται με τα καθήκοντα και τις συναντήσεις εργασίας».

Exit mobile version