Ο Σπανουδάκης δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά… με τους οργανωμένους! (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σπανουδάκης δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά… με τους οργανωμένους! (Video)

SHARE THIS

Για ακόμη μία φορά, ο γνωστός συνθέτης τοποθετήθηκε με τρόπο εξαιρετικά αμφιλεγόμενο για τους ομοφυλόφιλους, τους οποίους διαίρεσε σε άνδρες και... οργανωμένους, λες και πρόκειται για οπαδούς!

Το γνωστό επιχείρημα «έχω φίλους ομοφυλόφιλους», το οποίο συνήθως επικαλούνται όσοι προσπαθούν αμήχανα να κρύψουν την ομοφοβία τους, χρησιμοποίησε ο Σταμάτης Σπανουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ίδιος, απάντησε τα εξής σε όσους τον αποκάλεσαν ομοφοβικό:

«Είπα ότι μου αρέσει το ζευγάρι να είναι η Σοφία και ο Γιάννης και όχι ο Γιάννης και ο Γιάννης και με αποκάλεσαν ομοφοβικό. Mε ενδιαφέρει να αφήσω πίσω μου την άποψή μου. Είμαι συντηρητικός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μισώ τους κομμουνιστές…

Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αισθάνομαι άνετα μαζί τους. Οι κολλητοί μου φίλοι ήταν πάντα ομοφυλόφιλοι. Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον τους, έμενα και μαζί με έναν φίλο μου ομοφυλόφιλο στο Παρίσι, δεν ήμουν ομοφυλόφιλος,

Δεν έχω απολύτως τίποτα εναντίον του Μάνου Χατζιδάκι, του Βασίλη Φωτόπουλου… σου λέω τώρα ανθρώπους που ξέρω που ήταν ομοφυλόφιλοι αλλά 100% άνδρες. Εννοώ άντρες στη συμπεριφορά τους και πολύ πιο άντρες από πολλούς από μας.

Αλλά το να βγαίνω τώρα εγώ, στην πλατεία Συντάγματος με ένα μαστίγιο και ένα σορτς, ως άντρας, και να λέω “εμείς είμαστε άνδρες και γα@@με και δέρνουμε”… δεν είναι αυτό άντρας ρε γαμώτο, δεν είναι αυτό.

Γιατί το κάνουν αυτοί; Γιατί θέλουν να ενοχλήσουν; Ξέρω ότι έχουν υποστεί τα πάνδεινα. Το ξέρω, γιατί τους ζούσα. Τους κοροϊδεύανε, το βλέπεις και στις ελληνικές ταινίες κτλ. Αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα κάτι με τους ομοφυλόφιλους… Έχω με τους οργανωμένους που πάνε να επιβάλλουν την άποψη, έχω με τους πολιτικούς, οι οποίοι τρέχουν σε όλες τις παρελάσεις για να κάνουν τους προοδευτικούς, δεν έχω όμως με τους ίδιους, όπως δεν έχω με τους Αριστερούς».

Για την πολιτική

Όσο για την πολιτική, ο Σταμάτης Σπανουδάκης εξέφρασε την εκτίμησή του στον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας:

«Η σχέση μου με την πολιτική ποτέ δεν ήταν καλή απλά κάποια στιγμή αγάπησα έναν άνθρωπο, τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν ο μόνος που μου ζήτησε την άδεια να παίζει τη μουσική μου στις συγκεντρώσεις του. Όλοι οι άλλοι ό,τι θέλανε. Μετά τον αγάπησα ως άνθρωπο γι’ αυτό και εξετέθην αλλά εξακολουθώ να τον αγαπάω απλώς το όνειρό μου ήταν Χριστόδουλος αρχηγός της Εκκλησίας και Καραμανλής αρχηγός της Ελλάδας».

Για τα ναρκωτικά

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης μίλησε για την περίοδο που ο ίδιος και η σύζυγός του Ντόρη έκαναν χρήση ουσιών και έφτασαν μέχρι την αυτοκτονία, αναφέροντας ότι τους έσωσε η θρησκεία.

«Ήταν η μαυρίλα που έφερναν τα ναρκωτικά. Μέχρι που κάποιος μας μίλησε για τον Χριστό. Εγώ ήμουν προς τον Βουδισμό. Εγώ γέλασα. Όταν έφτασα στη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα “αν υπάρχει εμφανίσου τώρα και θα σε ακολουθήσω”». Όπως εξήγησε πρώτα η σύζυγός του ήταν εκείνη που στράφηκε στον Χριστιανισμό. Δεν υπάρχω χωρίς την Ντόρη. Η προσευχή μου είναι να πάρει εμένα πρώτα ο Θεός, για να έχω κάποιον να με φροντίσει. Τσαντίζεται λίγο η Ντόρη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που με πίστεψε. Η χαρά της είναι να δουλεύω. Μόλις καταλάβει ότι δουλεύω κλείνει τα πάντα», ανέφερε.

Για τη θρησκεία

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης εξέφρασε την μεγάλη του πίστη προς τον Χριστό, ενώ περιέγραψε θαύμα που έγινε στην Κέρκυρα, όταν πήγε σε καροτσάκι και την ημέρα της συναυλίας ήταν όρθιος, κάτι που απέδωσε στη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να είμαι κοντά στον Χριστό. Σου χαρίζω τις καριέρες, τις μουσικές, πάρτα, να τα πει άλλος. Να μου μείνει αυτό, να ξέρω ότι θα πάω κοντά του. Δεν βιάζομαι όμως», δήλωσε, ενώ ανέφερε πως από τη νέα γενιά καλλιτεχνών ξεχωρίζει τον Νίκο Βέρτη λόγω της αγάπης του για τον Χριστό.

Exit mobile version