Ο Σταϊκούρας άφησε στον δρόμο τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Σταϊκούρας άφησε στον δρόμο τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

SHARE THIS

Γιαα ακόμη μια φορά οι πιο ευάλωτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου, βρέθηκαν χωρίς δουλειά ξανά από κυβέρνηση Ν.Δ.

Οι 140 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, βρέθηκαν ξανά στο δρόμο, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αρνήθηκε να δώσει ολιγόμηνη παράταση στις συμβάσεις και δεν αναφέρθηκε καν στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με τον οποίο φημολογείται ότι υπάρχει συνεργασία.

Έτσι για ακόμη μια φορά οι πιο ευάλωτοι εργαζόμενοι του Υπουργείου, βρέθηκαν χωρίς δουλειά ξανά από κυβέρνηση Ν.Δ., φέρνοντας μνήμες από τα σκληρά μνημονιακά χρόνια. Πρόκειται για έναν όχι και τόσο θετικό οιωνό, με την οικονομική κρίση της πανδημίας μπροστά.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τροπολογία για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων μέχρι να συνεργαστούν Σταϊκούρας – Βορίδης για «να βρουν μια μόνιμη λύση».

Ο Χρ. Σταϊκούρας αρνήθηκε, τονίζοντας ότι «έμειναν έξω υποψήφιοι επειδή κάποιοι άλλοι συγκέντρωσαν περισσότερα μόρια με βάση τα κοινωνικά κριτήρια», ενώ προσέθεσε: «Η διαδικασία που ακολουθήσαμε ως υπουργείο Οικονομικών ήταν η σωστή με βάση τη νομοθεσία».

Το 2018 έγινε διαγωνισμός για την καθαριότητα όλων των υπουργείων, αλλά τώρα έγινε διαγωνισμός μόνο για το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα η υπέρμετρη ζήτηση να υπερκεράσει τις διαθέσιμες θέσεις.

Exit mobile version