«Ο Θεοδωρικάκος κάλυψε πολιτικά τους αστυνομικούς, διαδέχεται… επάξια τον Χρυσοχοΐδη»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Θεοδωρικάκος κάλυψε πολιτικά τους αστυνομικούς, διαδέχεται… επάξια τον Χρυσοχοΐδη»

SHARE THIS

«Δεν είναι πρόβλημα εκπαίδευσης αυτό που συνέβη, είναι πρόβλημα της υπέρμετρης εξουσίας, της νοοτροπίας με την οποία έχουν γαλουχηθεί οι αστυνομικοί», υπογράμμισε ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.  

Την κοινωνία έχει συγκλονίσει η αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και η αποτρόπαια δολοφονία του 18χρονου Ρομ, από αστυνομικούς. «Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένως την επιδεικτική αστυνομοκρατία, ζούμε την αποθέωση της αστυνομικής βίας», τόνισε Στο Κόκκινο 105.5 ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «επόμενο είναι να συμβεί και κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στο Πέραμα. Υπάρχει νομοθεσία που ορίζει τη χρήση όπλων από τους αστυνομικούς, είναι ο νόμος 3169/2003. Εδώ είχαμε 38 σφαίρες, άδειασαν τα όπλα τους οι αστυνομικοί. Βλέπετε λοιπόν, το πώς επιδρά στην δράση των αστυνομικών η αποθέωση της αστυνομικής βίας».

Ακολούθως ο κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «είναι πρωτάκουστο υπουργός να επισκέπτεται κρατούμενους αστυνομικούς για ανθρωποκτονία. Ο κ. Θεοδωρικάκος καλύπτοντας πολιτικά τους αστυνομικούς διαδέχεται επάξια τον κ. Χρυσοχοΐδη. Δεν είναι πρόβλημα εκπαίδευσης αυτό που συνέβη, είναι πρόβλημα νοοτροπίας των αστυνομικών. Είναι πρόβλημα υπέρμετρης εξουσίας με την οποία έχουνε γαλουχηθεί οι αστυνομικοί. Πρόκειται για μια περίπτωση Φλόιντ και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση εκλέχθηκε με σημαία την καταπολέμηση της ανομίας, εκμεταλλευόμενη το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Τελικά βλέπουμε εικόνες Φαρ Ουέστ στην Αθήνα».

Exit mobile version