Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης μεταφέρει με θάρρος την φρίκη του πολέμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Άρης Μεσσήνης μεταφέρει με θάρρος την φρίκη του πολέμου

SHARE THIS

Ο Άρης Μεσσήνης αποδεικνύοντας ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, με τις συγκλονιστικές λήψεις του, μεταδίδει την αγωνία, τον φόβο, τον ξεριζωμό, τον πόνο και τον θάνατο.

Ο Άρης Μεσσήνης, ο βραβευμένος με το «Όσκαρ των φωτορεπόρτερ» Bayeux-Calvados και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), βρίσκεται στην Ουκρανία και με τον φακό του μάς μεταφέρει την ανείπωτη φρίκη του πολέμου.

Αποδεικνύοντας ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τις λήψεις του, μεταδίδει την αγωνία, τον φόβο, τον ξεριζωμό, τον πόνο και τον θάνατο. Όλα όσα δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα το 2022. Όμως όλα όσα πρέπει να βλέπουμε. Μία ακόμη ανθρώπινη τραγωδία με αθώα θύματα…

Ο Υπεύθυνος φωτογραφίας στο γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου στην Αθήνα, εργάζεται από το 2003 για το AFP. Η λιβυκή κρίση και κυρίως η μάχη της Σύρτης ήταν το 2011 ο πρώτος πόλεμος που κάλυψε. Πολύ γρήγορα ξεχώρισε με το ταλέντο και το θάρρος του. Για την κάλυψη αυτή, τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο Bayeux-Calvados των πολεμικών ανταποκριτών. Κάλυψε στη συνέχεια τον πόλεμο στη Συρία ενώ συνέχιζε παράλληλα να καλύπτει την ελληνική επικαιρότητα, και την προσφυγική κρίση κατά τη διάρκεια της οποίας άφησε την κάμερά του και βούτηξε στα νερά σώζοντας προσφυγόπουλα.

Exit mobile version