«Ο χρόνος μας χωρίζεται σε πριν και μετά τα Τέμπη», συγκλονίζει ο αδερφός θύματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο χρόνος μας χωρίζεται σε πριν και μετά τα Τέμπη», συγκλονίζει ο αδερφός θύματος

SHARE THIS

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τη δικαίωση των νεκρών μας», κλείνει μιλώντας για το πρόσφατο πόρισμα.

Για το πρόσφατο πόρισμα-καταπέλτη σχετικά με τα αίτια πίσω από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη μίλησε ο Βαγγελής Βλάχος, που έχασε τον αδελφό του, Βάιο στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι «το διαφορετικό σε αυτό το πόρισμα είναι ότι για πρώτη φορά έχουμε εξήγηση για τις αιτίες της πυρκαγιάς και της έκρηξης».

«Οφείλεται, όπως αναφέρει το πόρισμα, σε σιλικονούχο έλαιο που υπήρχε στον μετασχηματιστή της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι κάποιοι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, τραυματισμένοι αλλά ζωντανοί. Αν έστω κι ένας επέζησε και κάηκε μετά, αλλάζουν όλα και θα πρέπει να αναζητηθούν και άλλες ευθύνες».

«Επειδή επιχειρήθηκε από κάποιους να αμφισβητηθούν οι διαπιστώσεις του πορίσματος και ο κ. Γεραπετρίτης επικαλέστηκε το “απόρρητο” επιβεβαιώνω ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ισχύουν απόλυτα», τόνισε ο Βαγγέλης Βλάχος. «Και για την τηλεδιοίκηση και για τη φωτοσήμανση και για όλα όσα δεν λειτουργούσαν. Πέρα από τις αναμφισβήτητες ευθύνες του σταθμάρχη. Θέλουμε να παραδοθεί στις οικογένειες το πόρισμα επιτέλους τέσσερις μήνες μετά να πάρουμε κάποιες απαντήσεις».

«Διαπιστώνουμε μια εχθρική αντιμετώπιση» είπε ο Βαγγέλης Βλάχος, που κατοικεί και εργάζεται στην Αργεντινή και δραστηριοποιείται για την υπόθεση του αδελφού του στο τουίτερ.«Δέχομαι υβριστικές επιθέσεις από τρολ της ΝΔ και στο πρώτο space που οργάνωσα χθες μεταξύ συγγενών των θυμάτων υπήρξαν μια σειρά σαμποταρίσματα ώστε να δυσκολευτεί η επικοινωνία. Ωστόσο μιλήσαμε και εξηγήσαμε πώς έχουν τα πράγματα, σε πολλούς ανθρώπους που δεν ήξεραν».

«Θα συνεχίσουμε μέχρι τη δικαίωση των νεκρών μας» κατέληξε ο Βαγγέλης Βλάχος. «Για μας δεν υπάρχει πριν και μετά τις εκλογές. Ο χρόνος μας χωρίζεται σε πριν και μετά τα Τέμπη. Το ρολόι μας σταμάτησε τη νύχτα του Φλεβάρη που χάσαμε τον αδελφό μου.»

Exit mobile version