Ο Ζακ δεν ήταν «ο τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει», ήταν το θύμα της αδηφάγου κοινωνίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ζακ δεν ήταν «ο τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει», ήταν το θύμα της αδηφάγου κοινωνίας

SHARE THIS

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα ακόμη θύμα της αδηφάγου κοινωνίας που συνθλίβει κάθε τι διαφορετικό.  Ας παλέψουμε για τη δικαίωσή του και για να μην υπάρξει ποτέ άλλο...

Ο Ζακ Κωστόπουλος, δολοφονήθηκε πολλές φορές. Το ίδιο βάναυσα. Η πρώτη φορά ήταν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην Ομόνοια, όταν ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο οποίο είχε μπει πανικοβλημένος ο Ζακ μαζί με ένα ακόμη άτομο τον ξυλοποπούν, με κλωτσιές, μέχρι του σημείου που καταρρέει αιμόφυρτος, ανάμεσα σε σπασμένα γυαλιά.

Ενώ ο Ζακ είναι αιμόφυρτος στο έδαφος οι περαστικοί παρακολουθούν με απάθεια την επίθεση μέχρι την κατάρρευσή του. Στο σημείο φτάνουν τουλάχιστον 8 αστυνομικοί. Κατά την επέμβασή τους, ξυλοκοπούν και αυτοί τον ήδη πεσμένο στο έδαφος, τραυματισμένο και σε σύγχυση Ζακ. ενώ όταν τελικά αποφασίζει να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, διαπιστώνεται ο θάνατός του κατά τη μεταφορά.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπήθηκε και λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας από «αγανακτισμένους νοικοκυραίους» και «όργανα της τάξης». Αυτός ήταν ο βιολογικός του θάνατος.

Από εκείνη τη μέρα και παρά την ύπαρξη των βίντεο που αποδεικνύουν την βάναυση δολοφονία του, πολλοί θα αναφερθούν στο όνομά του υποτιμητικά και προσβλητικά, σκοτώνοντάς τον ξανά και ξανά. Χωρίς σεβασμό στον νεκρό ή την οικογένειά του, που ζει ακόμη και σήμερα ξανά και ξανά τον φόνο του παιδιού της.

Ενδεικτική της ασέβειας που επέδειξε μερίδα της κοινωνίας στον Ζακ Κωστόπουλο, ακόμη και μετά τον θάνατό του, είναι η αναφορά του Άρη Πορτοσάλτε, πέρυσι, μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου ο οποίος μπήκε να ληστέψει και δεν συνελήφθη όπως έπρεπε, μεταξύ μας. Έπεσε εκεί ένας κόσμος πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη και δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες…»

Έμμεσα, για ακόμη μία φορά το θύμα είναι που φταίει. Γι’ αυτό και ο δημοσιογράφος, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Ζακ μέσα στο κοσμηματοπωλείο, λέει ότι μπήκε να κλέψει! Γι’ αυτό και ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος ήταν καθαρές για ναρκωτικά και αλκοόλ τον χαρακτηρίζει «τοξικοαυτό».

Για να ενεργοποιήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς. Δεν καταδικάζει τη βαναυσότητα των χτυπημάτων. Περιορίζεται στο ότι «δεν συνελήφθη όπως έπρεπε» και στο «έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα ακόμη θύμα της αδηφάγου κοινωνίας που συνθλίβει κάθε τι διαφορετικό.  Ας παλέψουμε για τη δικαίωσή του και για να μην υπάρξει ποτέ άλλο…

Exit mobile version