Οι φοιτητές σήμερα στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φοιτητές σήμερα στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

SHARE THIS

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι φοιτητές ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια -  Καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην χώρα, με την σπουδάζουσα νεολαία να βγαίνει σήμερα στους δρόμους για να μπλοκάρει τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης που θα ενισχύσει περαιτέρω την ταξική διάσταση (και) της Παιδείας.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη (11/01)  ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια αλλά και την Παρασκευή στις 13:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται καλέσματα για το συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Καμάρα.

Παράλληλα, δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αποφασίσει καταλήψεις στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη ξεκινούν καταλήψεις στο ΟΠΑ, στο ΕΜΠ, στο Πάντειο, στη Φιλοσοφική Σχολή, στις Σχολές Επιστημών Αγωγής ΕΚΠΑ, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Exit mobile version