Οι πενιές του μπουζουκιού γέμισαν αισιοδοξία το ΑΧΕΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πενιές του μπουζουκιού γέμισαν αισιοδοξία το ΑΧΕΠΑ

SHARE THIS

«Βλέποντας βίντεο στο youtube αντίστοιχων επεμβάσεων, σκέφτηκα "γιατί όχι κι εγώ;"»

Αισιοδοξία έφεραν οι πενιές του μπουζουκιού στο ΑΧΕΠΑ μέσα από το θάλαμο των χειρουργείων. Άνδρας από τη Βέροια βρέθηκε στο χειρουργείο, για επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι, παίζοντας μπουζούκι.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», αποκάλυψε πως αποφάσισε να πάρει μαζί του το αγαπημένο του όργανο όταν είδε άλλους ασθενείς στο εξωτερικό που έκαναν ανάλογα χειρουργεία στον εγκέφαλο, να παίζουν μουσική.

«Βλέποντας βίντεο στο youtube αντίστοιχων επεμβάσεων, είδα έναν άνδρα να χειρουργείται παίζοντας κιθάρα και κάποιον άλλον να παίζει βιολί την ώρα της εγχείρησης. Σκέφτηκα “γιατί όχι κι εγώ;”. Το πρότεινα στον γιατρό μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη χρονική στιγμή», εξηγεί ο κ. Κύρτσος.

Λίγο καιρό αργότερα η επανεμφάνιση του όγκου τον οδήγησε ξανά στο χειρουργείο και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να μην μπει στο χειρουργείο μόνος, αλλά με την παρέα του αγαπημένου του μουσικού οργάνου.

Οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ έκαναν το χειρουργείο μετά… μουσικής. Όπως εξηγεί ο νεαρός ασθενής, δεν ήταν σε ολική νάρκωση, πράγμα που σημαίνει ότι είχε τις αισθήσεις του και μάλιστα το πρώτο τραγούδι που έπαιξε ήταν το “Μαυρομάτα μου”, το οποίο αφιέρωσε στη σύζυγό του.

«Οι μαθητές μου με ρωτούν πώς ένιωθα στο χειρουργείο και αν με βοήθησε το μπουζούκι μου. Η απάντηση είναι πως όλα έγιναν πιο εύκολα και πιο ήρεμα», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Κύρτσος από την αρχή της καραντίνας “συναντά” τους μαθητές του διαδικτυακά. «Παραδίδω μαθήματα με βιντεοκλήση, αλλά παρατηρώ ότι το ενδιαφέρον των παιδιών δεν έχει μειωθεί καθόλου. Βέβαια δεν είναι όλοι τους παιδιά, αφού ένας από αυτούς αποφάσισε να μάθει μπουζούκι αφού βγήκε στη σύνταξη…», αναφέρει.

Exit mobile version