Ηχηρή παρέμβαση χορευτών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – Αποχώρησαν Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης
TWITTER
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηχηρή παρέμβαση χορευτών για την αποφυλάκιση Λιγνάδη – Αποχώρησαν Μενδώνη και Γιατρομανωλάκης

SHARE THIS

Η υπουργός και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αποχώρησαν από την παράσταση.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, που ενώ τον καταδίκασε σε 12ετή κάθειρξη για δύο βιασμούς ανήλικων αγοριών, απέδωσε στην ποινή ανασταλτικό χαρακτήρα και τον αποφυλάκισε μέχρι το Εφετείο, έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, χθες βράδυ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις εν μέσω παραστάσεων για την υπόθεση. Μία εξ αυτών πραγματοποιήθηκε στη Μικρή Επίδαυρο, από αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ μια δεύτερη στην Καλαμάτα.

«Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή»

Μία από τις ηχηρές παρεμβάσεις έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που ξεκίνησε εχθές και κατά τη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο ένας από τους χορευτές κράτησε ψηλά ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν: «Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλάκη».

Αποχώρησαν, λίγο πριν την έναρξη του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο λόγος παραμένει άγνωστος, ωστόσο φαίνεται να επιβεβαιώνεται η φήμη που ακούγονταν πριν την έναρξη της διοργάνωσης, περί “επερχόμενης” διαμαρτυρίας για την υπόθεση της αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Exit mobile version