Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σκοντάφτουν ξανά!
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σκοντάφτουν ξανά!

SHARE THIS

Σχόλιο για τη μεθοδευμένη διάσπαση της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από τη συλλογικότητα “Μένουμε Ενεργοί”.

Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα και την είδηση σχετικά για τη μεθοδευμένη διάσπαση της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) διαπιστώνουμε ότι:

Για άλλη μια φορά η κρίση γίνεται ευκαιρία.

Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. σκοντάφτουν ξανά, στην μεθοδευμένη υποβάθμισή του, αυτή τη φορά με τη διάσπαση της Νεφρολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).
Η διάσπαση αυτή, με πρόσχημα τη δημιουργία τμήματος αντιμετώπισης κορονοϊού, εγείρει υγειονομικούς προβληματισμούς, καθώς όχι μόνο οι νεφροπαθείς υπόκεινται σε τεράστια ταλαιπωρία, αλλά και εκτίθενται σε μολυσμένο περιβάλλον πλέον, με τη μετακίνησή τους για απλές εξετάσεις ρουτίνας.

Ιατρικές πηγές της τοπικής κοινωνίας μιλούν για δημιουργία ιδιωτικού κέντρου νεφροπαθών απέναντι από το ΠΑΓΝΗ. Φαίνεται λοιπόν, πως η υποβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, έρχεται να στρώσει το έδαφος στην παραχώρηση τομέων υγείας σε ιδιώτες.

Στη σημερινή πραγματικότητα μόνο 1/3 το νεφροπαθών πανελλαδικά εξυπηρετείται σε κρατικά νοσοκομεία. Θα έλεγε κανείς ότι για ακόμη μια φορά, το αίτημα για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Θα το λέμε σε όλους τους τόνους, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα!

Πηγή: Μένουμε Ενεργοί

Exit mobile version