«Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα» – Στήριξη από σωματεία εργαζομένων στην απεργία του ΣΕΤΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα» – Στήριξη από σωματεία εργαζομένων στην απεργία του ΣΕΤΤΑ

SHARE THIS

«Με τεχνάσματα και κυρίως μεταποιώντας τον κρατισμό σε αυταρχισμό, «θέσπισαν» το δίκαιο: «Κράτος είναι, ότι θέλει κάνει»!, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων ACS.

Στήριξη από σωματεία λαμβάνει η απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Για την Δευτέρα 29/11/2021 το ΣΕΤΤΑ έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων, για μετατροπή των συμβάσεων τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (δηλαδή ολόκληρη εργασία με πραγματικούς όρους) και όχι με πλαστές σχέσεις εργασίας (ενοικιαζόμενοι από εργολάβους, ορισμένου χρόνου –  «εποχικοί» κ.α.).

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, στα ΕΛΤΑ (παρά τον δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό ρόλο τους) με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα «θεσμοθετήθηκαν», ξεκίνησαν και κυρίως εφαρμόστηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με ορολογίες – δικαιολογίες (εποχικοί) σε απαράδεκτο βαθμό (σήμερα, για την κάλυψη άνω του 60% των θέσεων εργασίας πάγιων εργασιακών αναγκών τους).

«Κράτος είναι, ό,τι θέλει κάνει»!

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, με τεχνάσματα και κυρίως μεταποιώντας τον κρατισμό σε αυταρχισμό, «θέσπισαν» το δίκαιο: «Κράτος είναι, ότι θέλει κάνει»! Πολιτικές που ποτέ δεν περιορίστηκαν, αλλά ταυτόχρονα, με νόμους πέρασαν και μπόλιασαν την πρακτική αυτή και στον ιδιωτικό τομέα με τη μέθοδο – δικαιολογία…«… Ο ανταγωνισμός»…

Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα

«Την Δευτέρα 29 Νοέμβρη θα πάρουν την απάντησή μας – Όλοι στην απεργία, όλοι στον αγώνα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), σε μαζική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier στις 29 Νοέμβρη.

Το ΣΕΤΤΑ αναφέρει ότι, «η απεργία μας έχει αρχίσει να φοβίζει την εργοδοσία και τα τσιράκια της. Με ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να ανακόψουν τη δυναμική που δημιουργείτε. Μας φοβούνται!

Από χθες, διευθυντές, προϊστάμενοι, οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΟΣΤ και των επιχειρησιακών σωματείων στα ΕΛΤΑ διαδίδουν ψέματα, ότι η απεργία δε καλύπτει τους μόνιμους ή τους ενοικιαζόμενους στα ΕΛΤΑ, ότι η απεργία θα βγει παράνομη κτλ.»

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι, «το ξεκαθαρίζουμε ότι η απεργία αφορά και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο δίκτυο των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER στην Αττική, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας (μόνιμοι, ενοικιαζόμενοι, πράκτορες κτλ). Αφού δε τόλμησαν να βγάλουν παράνομη την απεργία άρχισαν τα ψέματα».

«Το ότι τους φοβίζουμε δείχνει τη δύναμή μας, δείχνει τη δυναμική του αγώνα μας. Δε μασάμε στις απειλές και τα ψέματα της εργοδοσίας και τα τσιράκια τους. Τώρα είναι η ώρα να καταλάβουν τη δύναμη που έχουμε. Όλοι στον αγώνα».

Εξάλλου, «τον αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER για μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων ενοικιαζόμενης εργασίας από ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου», στηρίζει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Exit mobile version