Οργή για Κεραμέως: Τι λένε αριστούχοι με 21.000 μόρια που μένουν έξω από τις σχολές τους (Video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για Κεραμέως: Τι λένε αριστούχοι με 21.000 μόρια που μένουν έξω από τις σχολές τους (Video)

SHARE THIS

«Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια λιγότερα από εμάς να περνούν στις δικές μας επιλογές» σημειώνουν αριστούχοι μαθητές για τους κόφτες της ΕΒΕ.

Ο Διονύσης Κατάκαλος, αν και συγκέντρωσε πάνω από 20.988 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στη σχολή της επιλογής του, δηλαδή στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε και επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ώστε να γίνουν γνωστές οι στρεβλώσεις που προκαλεί η Ελάχιστη βάση Εισαγωγής, με αριστούχους σαν και εκείνον να μένουν φέτος εκτός της σχολής επιλογής τους.

«Έχουμε να περάσουμε τρεις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής, τρεις κόφτες» εξήγησε σήμερα ο ίδιος μιλώντας στο Open μη μπορώντας να πιστέψει πως για μόλις 0,4 μονάδες στο Ελεύθερο Σχέδιο δεν θα εισαχθεί στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

«Δεν μας δείνεται η δυνατότητα καν να διεκδικήσουμε αυτές τις θέσεις. Μόνη επιλογή είναι οι σχολές σε Πάτρα, Γιάννενα και Χανιά» συμπληρώνει ο ίδιος ο οποίος εκτιμά πως αυτές οι σχολές λόγω της ΕΒΕ θα έχουν εισακτέους με καλύτερες επιδόσεις στα γενικά μαθήματα απ’ ότι σε ΕΜΠ και ΑΠΘ!

«Υπάρχει ο κίνδυνος η Αρχιτεκτονική της Πάτρας να έχει υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας επειδή πολλοί αριστούχοι θα τις επιλέξουν επειδή δεν έπιασαν τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα» λέει χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη περίπτωση και η Φωτεινή Σαραφιανού που κατέφερε να συγκεντρώσει με τα ειδικά μαθήματα 21.000 μόρια αλλά και εκείνη μένει εκτός της σχολής επιλογής της και θα πρέπει αναγκαστικά να δηλώσει τις ίδιες σχολές με τον Διονύση. Η ίδια απευθυνόμενη στη Νίκη Κεραμέως ζητά να πάρει πίσω τις τρεις ΕΒΕ στην Αρχιτεκτονική. «Είναι άδικο άτομα με 5.000 μόρια να περνάνε στις δικές μας επιλογές» σημειώνει.

Δείτε όσα είπαν τα δύο παιδιά:

Exit mobile version