Οργή για τις γυναικοκτονίες: Ο Αύγουστος είναι όμορφος μονάχα αν ζουν όλα τα κορίτσια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για τις γυναικοκτονίες: Ο Αύγουστος είναι όμορφος μονάχα αν ζουν όλα τα κορίτσια

SHARE THIS

Η μάστιγα των γυναικοκτονιών έχει λάβει ενδημικές διαστάσεις και το μείζον αυτό πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Η κοινωνία βράζει από αγανάκτηση, θλίψη και οργή για τις γυναικοκτονίες που έλαβαν χώρα τα τελευταία 24ωρα, με τους χρήστες του Twitter να ξεσπούν για την πατριαρχία, την έμφυλη βία αλλά και τις ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ.

Δύο γυναίκες η πρώτη στην Κρήτη και η δεύτερη στη Ζάκυνθο δολοφονήθηκαν με μερικές μόνο ώρες διαφορά, από τους συζύγους τους, ενώ μία ακόμη 17χρονη κοπέλα βρέθηκε νεκρή στο Περιστέρι και όπως όλα δείχνουν, παρότι δεν έχει συλληφθεί ο σύντροφός της, είναι η τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε 3 μόλις ημέρες.

Από εχθές το χάσταγκ #γυναικοκτονία βρίσκεται πρώτο στις τάσεις του Twitter, με τους πολίτες να ζητούν επιτέλους την αναγνώριση του όρου. Η μάστιγα των γυναικοκτονιών έχει λάβει ενδημικές διαστάσεις και το μείζον αυτό πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα. Δε γίνεται κάθε ημέρα να λείπει μια αδερφή μας. Η ανοχή τελείωσε. Πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του θλιβερού φαινομένου άμεσα.

Η πατριαρχία μας σκοτώνει. Θα φωνάζουμε για όσες κινδυνεύουν, για όσες έφυγαν και δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, για όσες μίλησαν και η Πολιτεία τους έκλεισε την πόρτα, έως ότου μετριόμαστε και ο αριθμός δε μειώνεται από το ματωμένο χέρι της πατριαρχίας.

Exit mobile version