Οργή και ερωτήματα από Έλληνες του εξωτερικού για email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
EUROKINISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή και ερωτήματα από Έλληνες του εξωτερικού για email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

SHARE THIS

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει φέρει η αποστολή ενός διαφημιστικού μηνύματος από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, προς τους Έλληνες στο εξωτερικό, καθώς δεν είχαν δώσει τα στοιχεία και την συγκατάθεσή τους πολλοί από αυτούς.

Πολλοί παραλήπτες του μηνύματος έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για την παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, κατηγορώντας την Ασημακοπούλου για έλλειψη σεβασμού προς το GDPR. Αρχικά, οι παραλήπτες υπέθεταν ότι τα στοιχεία τους προέρχονταν από τοπικές κοινότητες στο εξωτερικό, αλλά η εκτεταμένη αποστολή του μηνύματος σε διαφορετικές χώρες αναδεικνύει μια πιθανή “κεντρική” πηγή.

Η ανησυχία αυξάνεται καθώς οι παραλήπτες υποπτεύονται ότι τα προσωπικά τους δεδομένα έχουν δοθεί στην Ασημακοπούλου από θεσμικούς φορείς. Παρόλα αυτά, η ευρωβουλευτής φαίνεται να είναι η μόνη που χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα για προεκλογικούς σκοπούς.

Εύλογα οι Έλληνες του εξωτερικού αναρωτιούνται για το πώς ακριβώς η Ασημακοπούλου εξασφάλισε τα προσωπικά τους δεδομένα, ενώ δεν έχουν άδικο να εκφράζουν ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής και των δικαιωμάτων τους. Πρόκειται για μια κίνηση, που σίγουρα υπονομεύει την προώθηση της επιστολικής ψήφου και θέτει ερωτήματα για την υπευθυνότητα των κυβερνώντων απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Exit mobile version