Ως πότε η δικαιοσύνη θα ανέχεται τον Πλεύρη;
EUROKINISSI ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ως πότε η δικαιοσύνη θα ανέχεται τον Πλεύρη;

SHARE THIS

Το νέο φασιστικό σόου, που έστησε σήμερα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μετά τις επιθέσεις κατά της Μάγδας Φύσσα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φώναζε ότι είναι φασίστας και ναζί.

Στον χώρο, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιτέθηκε ξανά στη Μάγδα Φύσσα και ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη».

Σύμφωνα με το Golden Dawn Watch ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε:  «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε»” έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» δήλωσε ο Κ. Πλεύρης.

Η κατρακύλα της δικαιοσύνης και η ανοχή τέτοιων δηλώσεων, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και πραγματικά γεννά την απορία: τι πρέπει να κάνει για να τιμωρηθεί; Πότε θα παρέμβει η δικαιοσύνη, για όσα θλιβερά εκτυλίσσονται στο δικαστήριο.

Exit mobile version