«Όχι άλλο αίμα εργατών»: Κινητοποίηση εργαζομένων από τη Ζώνη στο υπ. Εργασίας
902.GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι άλλο αίμα εργατών»: Κινητοποίηση εργαζομένων από τη Ζώνη στο υπ. Εργασίας

SHARE THIS

Σε απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που κόστιζ τη ζωή ενός εργάτη στο Πέραμα.

Κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, διαμαρτυρόμενοι για τα αυξανόμενα εργατικά ατυχήματα, ύστερα μάλιστα από το πρόσφατο τραγικό εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, με έναν εργάτη νεκρό και δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με το 902.gr, την απεργία αποφάσισαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Οι εργαζόμενοι απεργούν, καθώς τα εργατικά ατυχήματα συνεχώς αυξάνονται και την ίδια ώρα δεν έχει γίνει τίποτα από όσα πρόσφατα δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας ως άμεσα μέτρα. Απαιτούν εντατικοποίηση των ελέγχων και να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών, όπως είχε δεσμευτεί το υπουργείο.

«Όχι άλλο αίμα στον βωμό του κέρδους. Οι ζωές μας έχουν αξία. Δεν είναι κόστος. Απεργούμε» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου, ενώ στον τοίχο του υπυργείο έγραψαν το σύνθημα: «Όχι άλλο αίμα εργατών».

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» διαμήνυσαν οι απεργοί, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων και άλλα Σωματεία.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην Ομόνοια και με πορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους, μετά τη συνάντηση με την υπηρεσιακή υπουργό, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, σημείωσε πως το υπουργείο για ακόμη μια φορά δεν δεσμεύτηκε επί της ουσίας για τίποτα, στο όνομα του ότι είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», βγαλμένο από τη ζωή, είναι επί τάπητος κάθε μέρα σημείωσε, προσθέτοντας ότι με το που αναλάβει η επόμενη κυβέρνηση «θα πρέπει να μας βρει με κινητοποιήσεις απέναντί της διεκδικώντας τα αιτήματά μας να γίνουν πράξη», «γιατί καθημερινά βλέπουμε να έχουμε αύξηση ατυχημάτων».

Ο Σ. Πουλικόγιαννης σημείωσε ότι είναι ανάγκη να ενημερωθεί άμεσα όλος ο κλάδος με προοπτική την κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα.


902.gr

902.gr

Exit mobile version