«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί»

SHARE THIS

Μαθητές και φοιτητές συνεχίζουν την πολύμορφη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις συγκεντρώσεις την ερχόμενη Δευτέρα.

Αύριο, Δευτέρα 14 Μάρτη, μαθητές και φοιτητές θα ενώσουν τις φωνές τους για να στείλουν ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα, με συγκεντρώσεις και πορείες και κεντρικό τους σύνθημα: Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή! Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί!

Στην Αθήνα, σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 μ. και μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα στη 1.30 μ.μ. καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τούρκικων Σπουδών, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Νατάσα Μποφίλιου, Βιολέτα Ίκαρη και άλλοι καλλιτέχνες, φοιτητικά και μαθητικά συγκροτήματα με σύνθημα: «Δεν φτάνει να αγαπάμε την ειρήνη και τον άνθρωπο. Πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν». (Γ. Ρίτσος)

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καθώς και Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη 1.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μαθητές και φοιτητές συνεχίζουν την πολύμορφη δράση που έχουν αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις συγκεντρώσεις την ερχόμενη Δευτέρα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν την 1η Μάρτη, καλώντας «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς». Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με τα 5μελή και τα 15μελή τους, εδώ και μέρες δείχνουν την εναντίωσή τους στον πόλεμο, σχηματίζουν αντιπολεμικά μηνύματα στα προαύλια, φτιάχνουν πανό και κολάζ, οργανώνουν καλλιτεχνικές δράσεις ενάντια στον πόλεμο.

Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές αύριο Παρασκευή σε μέρα δράσης ενάντια στον πόλεμο, μέσα σε κάθε σχολείο. «Φτιάχνουμε πανό, συνθήματα, ζωγραφιές. Τραγουδάμε και διαβάζουμε ποιήματα. Συζητάμε και αποκαλύπτουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους του πολέμου!», σημειώνει.

Exit mobile version