Π. Δαμιανός: Με την «Αντιγόνη» οι φυλακισμένοι μαθητές φωνάζουν «είμαστε εδώ για το καλό»
EUROKONISSI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Π. Δαμιανός: Με την «Αντιγόνη» οι φυλακισμένοι μαθητές φωνάζουν «είμαστε εδώ για το καλό»

SHARE THIS

«Η παιδαγωγική μας προσέγγιση ενάντια στο ρατσισμό: Η γνωριμία με τον άλλο, το σπάσιμο της καχυποψίας και του φόβου».

Με σκηνικό την ίδια τη φυλακή, οι μαθητές του Αυλώνα έκαναν την τραγωδία του Σοφοκλή ταινία μικρού μήκους και ο ακούραστος διευθυντής του σχολείου στις Φυλακές Ανηλίκων, Πέτρος Δαμιανός, μίλησε για αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία.

«Ένα πολύ καλό τέλος σε μια πολύ δύσκολη χρονιά» ήταν η τελετή λήξης στο σχολείο των φυλακών Αυλώνα, όπως είπε χθες στο Κόκκινο ο διευθυντής του Πέτρος Δαμιανός.

«Πάνω από 200 μαθητές μας συμμετείχαν σε 25 προαιρετικά προγράμματα, ένα εκ των οποίων ήταν η Αντιγόνη» τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά.

«Στα προγράμματα (μουσικής, αγωγής υγείας κλπ) δίνεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά άλλης εθνικότητας, δεδομένου ότι στο πρόγραμμα της μουσικής πχ μπορεί να μην είναι οι φίλοι τους από την ίδια χώρα καταγωγής αλλά από άλλες. Και αυτή είναι η παιδαγωγική μας προσέγγιση ενάντια στο ρατσισμό: Η γνωριμία με τον άλλο, το σπάσιμο της καχυποψίας και του φόβου».

Πώς όμως φτάσαμε στην Αντιγόνη ως ταινία μικρού μήκους; «Σχεδιάζαμε την θεατρική μορφή αλλά με την βοήθεια της γνωστής σκηνογράφου Εύας Νάθενα και με σκηνικό την ίδια τη φυλακή γυρίστηκε η ταινία που ελπίζουμε να τη δείξουμε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», είπε ο Πέτρος Δαμιανός.

«Τα παιδιά χθες με αυτή την τελετή φωνάζανε «είμαστε εδώ και είμαστε για το καλό», κατέληξε ο κ. Δαμιανός. «Ο,τι και να κάναμε, δικαστήκαμε, καταδικαστήκαμε, εκτίουμε την ποινή μας και προσπαθούμε για το καλό».

Την χθεσινή τελετή παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Exit mobile version