Παγκράτι: Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία σε άτομο με αναπηρία
EUROKINISSI ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκράτι: Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία σε άτομο με αναπηρία

SHARE THIS

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί παρέταξαν τα όπλα τους, απέναντι στον 50χρονο που έχει αυτοσχέδιο πάγκο και πουλάει βιβλία.  

Την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος 50χρονου άντρα με αναπηρίας, καταγγέλλουν ο αδερφός και η μητέρα του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το 902.gr, το βράδυ της Πέμπτης, μια ομάδα ΔΙΑΣ, μετά από κλήση γείτονα, μετέβη στο σημείο «Δεληολάνης» στο Παγκράτι. Η κλήση αφορούσε έναν άνθρωπο 50 χρονών, με ποσοστό αναπηρίας 81%, θαμώνα της περιοχής, ο οποίος έχει έναν αυτοσχέδιο πάγκο και πουλάει βιβλία.

Εκείνη την στιγμή, κρατούσε ένα αποκριάτικο όπλο και οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι απειλούνταν. Παρέταξαν τα όπλα τους, απέναντι στον άνθρωπο και όταν διαπίστωσαν ότι το όπλο είναι ψεύτικο και ο άνθρωπος με αναπηρία, αντί να του κάνουν μια σύσταση και να φύγουν, τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα, στο οποίο έμεινε όλο το βράδυ, με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Όταν η οικογένειά του ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, η αστυνομία απάντησε ότι με βάση το νόμο της οπλοκατοχής, θα έπρεπε να οδηγηθεί ή στο αυτόφωρο ή σε γιατρούς να εξεταστεί. Τελικά με βάση την απόφαση του εισαγγελέα, θα μεταβεί για εξέταση σε γιατρούς.

Exit mobile version